Ine de Cock

Ine de Cock Nijmegen
Roofvogel, Springstone
Ine de Cock Nijmegen (2)
'Bevrijding'. Carraramarmer
Ine de Cock Nijmegen (3)
'Lust for life' / Ata Candó Olieverf op paneel. naar Stephan Vanfleeteren
Ine de Cock Nijmegen (4)
Betrokken. Springstone, gemaakt in opdracht.

Ik startte mijn schilderactiviteiten in 1981 als fijnschilder in olieverf met als onderwerpen landschappen, stillevens en portretten. In de loop der jaren greep ik ook naar andere schildermaterialen en technieken, waarbij het experiment niet werd (en wordt) geschuwd en een losse, directere, schildertoets werd ontwikkeld, met veel ‘paletmeswerk’.
Thema’s in mijn schilderwerk zijn dans en beweging, vogels, landschappen, groei- en ontwikkeling (o.a. de ‘Onderweg’- serie) en portretten van mens en dier. Die thema’s werden in de loop v.d. tijd uitgediept door ze op een andere manier te benaderen.
In 1996 werd ik ‘gegrepen door de steen’ met al zijn mogelijkheden en beperkingen. In de loop v.d. tijd heb ik een voorkeur ontwikkeld voor het beeldhouwen in marmer, springstone, opalen en cobalt. De beelden zijn veelal geabstraheerd/figuratief met als thema’s vogels, vrouwen, mensfiguren (verbondenheid) waarbij de lichaamstaal belangrijk gevonden wordt.
Kenmerkend voor zowel de beelden als de schilderijen zijn structuurcontrasten, beweging en balans. Ik werkt vrij en in opdracht (bv herdenkingsbeelden, portretten) en mijn werk is opgenomen in collecties van particulieren en bedrijven o.a. Universiteit van Utrecht (van Deenenpenning), Uitvaartcentrum Nijverdal, Radboud UMC, Protempo, Rabobank.
Mijn atelier is sinds 2002 gevestigd in Overasselt, aan de rand van de Overasseltse en Hatertse vennen . In de Hamelbergstraat verzorg ik een uitgebreid programma aan cursussen en workshops in diverse technieken.
Meer informatie betreffende mijn werk en activiteiten vindt u op www.artine.nl.

NIEUW Workshops beeldhouwen en schilderen in de Bourgogne. Na een bijzonder leuke workshop in 2018 ga ik ook in 2019 weer een workshop beeldhouwen en schilderen/gemengde technieken geven. zie; http://www.artine.nl/bourgogne.htm voor meer informatie.

Openingstijden

op afspraak op haar atelier De Hamelberg, Hamelbergstraat 4, 6611 KM Overasselt tel. 0617666091

  • Schilderkunst
  • Beeldhouwkunst
  • Sculptuur
  • Tekeningen

Stuur een bericht naar Ine de Cock