hoofdmenu
volgende Kunstenaar in Nijmegen
favorietenVerwijder uit favorieten
39 (44)

Selma Dronkers

Laatste week

Resonantie in MAAS

Tentoonstelling t/m 25-11-2017 > Nijmegen

Een trillend voorwerp kan een ander voorwerp in trilling brengen, doordat de trillingen via een tussenstof worden doorgegeven. Dat heet resonantie.

Eind november 2017 werken Jeroen Glas (videowerk), Mark Kramer (installatie), BiOP (interventie in buitenruimte), Marjoke van de Plassche (ruimtelijk werk en tekeningen) en Selma Dronkers (tekeningen) gelijktijdig binnen de muren van MAAS, ieder vanuit zijn/haar eigen specialisme.
De perfectie van het imperfecte staat bij deze vijf kunstenaars centraal. Hun werken zijn eenvoudig, tijdelijk, onaf. Bij allen is de handeling van het maken een belangrijk deel van het eindbeeld. Beweging en stilstand wisselen elkaar af, stollen tot een beeld en stromen voort.

Zal er uiteindelijk sprake zijn van resonantie? Met andere woorden: beïnvloeden de kunstenaars elkaar, waardoor de werken als vanzelfsprekend een geheel gaan vormen?

Selma Dronkers

  • Tekeningen
  • Conceptueel
  • Diversen

Uit de tekst bij het werk geschreven door Casper ter Heerdt.

'Pas langzaam wordt helder wat je ziet; ruimte, licht, beweging, in lucht en water; stoffen zonder vaste vorm. Tekeningen die mij niet langer laten kijken naar het herkenbare perspectivische beeld van ruimte, licht en beweging. Zij laten een immense ruimte-ervaring zien, of doen juist een gedetailleerd verslag van slechts een klein deel van dit immense universum. Het is wonderlijk hoe minimalisme, oog voor detail en detaillering hier met elkaar optrekken.
Elk detail is een universum en het universum lijkt een detail; micro- en macrowaarneming worden inwisselbaar.

?One's destination is never a place but a new way of seeing things' zei Henry Miller.

Die bestemming, dichtbij te vinden en soms ver weg gevonden, laat zich zien. Daar waar de loop der dingen zijn beloop heeft, is het oorverdovend stil.'

Casper ter Heerdt 2017

Lees verder op selmadronkers.nl

Selma Dronkers
Nieuwe Markt 3
6511XK Nijmegen
Nederland
Tel: 0644038805

www.selmadronkers.nl

Selma Dronkers Nijmegen

Op het prikbord


4 dagen geleden bijgewerkt

Stuur een bericht naar "Selma Dronkers"