Fons Heijnsbroek

Fons Heijnsbroek Amsterdam
titel: Raveel my guide
gouache op papier
in een witte lijst van 70 x 90 cm
Fons Heijnsbroek, 2012
Fons Heijnsbroek Amsterdam (2)
titel: Bending
gouache op papier
in een witte lijst van 50 x 40 cm
Fons Heijnsbroek, 2012
Fons Heijnsbroek Amsterdam (3)
titel: The One
gouache op papier
in een witte lijst van 50 x 40 cm
Fons Heijnsbroek, 2015
Fons Heijnsbroek Amsterdam (4)
titel: Raveel my guide
gouache op papier
in een witte lijst van 70 x 90 cm
Fons Heijnsbroek, 2014

Ik schilder abstracte schilderijen sinds 1990 / 1991. Het zijn meestal kleurrijke en abstracte schilderijen die ik maak - bijna altijd in meerdere lagen gemaakt; los en open geschilderd.
Mijn werk bestaat uit grote èn kleinere formaten, op papier en op doek geschilderd.

Ik zie mijzelf als kunstenaar binnen het Nederlandse Abstracte schilderen. Het Abstract-expressionisme is een recente moderne schilders-traditie die mij al vroeg sterk inspireerde - en nog steeds inspireert. Deze kunststroming is ontstaan in de jaren 1940-50 in Amerika.
Ik kan mijn kunst niet los zien van deze moderne traditie èn van de baanbrekende kunstenaars daarin, die mij sterk inspireerden; met name Willem de Kooning.
Ook de Nederlandse abstracte schilder Bram van Velde is een grote inspiratie voor mij geweest.

Mijn grote abstracte schilderijen op doek en mijn kleinere gouaches op papier in een lijst achter glas zijn te koop. Mijn kunst is ook te huur bij diverse kunstuitleens, o. a. bij Artolive in Amsterdam.Huren biedt een goede gelegenheid om het schilderij van uw keuze eerst een tijdje uit te proberen.
Bij serieuze interesse bied ik u graag aan om het schilderij in kwestie een maand lang vrijblijvend in uw huis of bedrijf op te hangen. Waarna u beslist tot aankoop, of tot terugzenden van het werk.

U bent ook van harte welkom op mijn atelier in Amsterdam, waar u mijn abstracte schilderijen bij hetzelfde daglicht kan bekijken waarin ze zijn ontstaan. Het licht in mijn atelier is van groot belang voor mijn werk, het is royaal aanwezig en het beweegt door het brede water onder mijn etage. Hier kunt u mijn werk bekijken.

Het is abstracte schilderkunst die sinds 1990 uit mijn handen tevoorschijn komt. Meestal komt het werk in uitgesproken en heldere kleuren tot uiting - neergezet in dynamische, losse lijnen en verfstreken. Mijn schilderijen hebben vaak energie en kracht, maar ook complexiteit en gelaagdheid!

Moderne kunst maken betekent voor mij communiceren in en met beeld! Daar zijn twee polen bij nodig: de beelden-maker (ik noem mijzelf graag 'image-maker') en de beelden-kijker. De connectie tussen ons twee verloopt louter via beeld-taal. Dat is een voor de ogen tastbare taal in kleur, toets, vorm en lijn. Er zijn wat mij betreft nauwelijks of geen woorden in het spel.
  • Schilderkunst

Stuur een bericht naar "Fons Heijnsbroek"