Wendy bij de Ley

Wendy bij de Ley Amstenrade
Wendy bij de Ley Amstenrade (2)
Wendy bij de Ley Amstenrade (3)
Wendy bij de Ley Amstenrade (4)

WENDY BIJ DE LEY

Deze gepassioneerde kunstenares, illustratrice en grafisch vormgeefster is als persoon net zo kleurrijk en verrassend als haar werk. Ze noemt zichzelf SHETHINKSINCOLORS, omdat zij denkt in kleur en beeld. Haar kunstzinnige vorming genoot ze aan de Hogeschool voor Beeldende Kunsten in Sittard, waar ze de opleiding Illustratieve Vormgeving en Leraar Tekenen, Tweedegraads doorliep.

Wendy is tekenaar van de bekende KiekeboeKAT en DailyDrawings! Dit zijn dagelijkse tekeningen / Mixed Media werkjes op recycled papier of karton, ze vind namelijk duurzaamheid belangrijk. PROJECT #365 is op deze werken gebaseerd, het is een samensmelting van Kunst, Duurzaamheid, een Kunstboek en Poezie! #Project365 heeft kunstenaar Aat Remkes geïnspireerd om bij elk werk van Wendy een passende Kwatrijn te schrijven.

Inspiratie haalt ze uit het dagelijks leven, haar filosofische gedachtengoed, de mensen in haar omgeving, haar liefde voor dieren. Ze werkt voornamelijk Intuitief Expressief met soms een flinke uitschieter naar Lyrisch / Abstract.

Ze maakt graag Prints en Grafische Ontwerpen.
Ze geeft schilder- en tekenles in haar eigen Studio STiC
Vorige jaar 2017 is haar eerste kinderboek gepubliceerd!
Het illustreren van Kinderboeken is een richting waar ze momenteel verder in wilt groeien.

De stijl van Wendy bij de Ley is niet in beton gegoten. Vanwege haar sterk intuïtieve benadering, bepaalt de gemoedstoestand van het moment de vorm die het kunstwerk aanneemt, zonder tussenkomst van het denken. De naam van haar website is tevens haar slogan: She Thinks in Colors en illustreert het centrale belang van kleur in haar werk. Veel terugkomende onderwerpen zijn figuratief zoals ogen, katten, vogels en ook op muziek geïnspireerde abstracte composities.

Haar werk is filosofisch van thematiek, waarin chaos en het zoeken naar balans rode draden zijn. Ook de materiaalkeuze is wisselend; meestal gebruikt ze een combinatie van acrylverf en andere media zoals markers, spray, neon verf, inkt en gouache. Als kunstenares zoekt ze graag de verbinding met andere kunstenaars, zoals Aat Remkes, Arlaque de Clerque en Esther Janssen.

Openingstijden

Ma t/m Wo OPEN 09u - 21u
Zaterdag OPEN 12u - 17u
Afspraak maken buiten openingstijden:
06 - 1083 1128
Info@shethinksincolors.nl
www.shethinksincolors.com

  • Schilderkunst
  • Multimedia
  • Tekeningen
  • Conceptueel

Stuur een bericht naar "Wendy bij de Ley"