Anne Vincent Dijkstra

Laatste week

Kunstsalon IJL

Tentoonstelling t/m 20-06-2021 > Groningen
(2)
De wereld is in de ban van corona, de pandemie die ons allemaal treft en die onze samenleving op scherp zet. Het virus op zich is onzichtbaar, ongrijpbaar, ijl als de atmosfeer. Voor kunstenaars is Corona een verwarrend begrip. Het virus zet kunstpraktijken in de wacht, inkomens op negatief en mogelijkheden om te exposeren zijn gedaald. Tegelijkertijd zijn de ontwikkelingen ten gevolge van het virus interessant. De beklemming, het aanpassen, de afstand, de zorg, het verdriet, de angst. Maar ook de ruimte, de mogelijkheden, de veranderingen, de noodzaak. Wakkert het virus de creativiteit aan of werkt het juist verlammend? Komen er concrete beelden op of leidt de ongrijpbaarheid juist tot abstractie? Wordt er urgentie ervaren of ontbreekt juist elk perspectief? Hoe ijl is de sfeer?


Kunstenaars konden tot en met 20 december 2020 werk inzenden. Ruim 300 kunstenaars reageerden op onze oproep. Op vrijdag 29 januari 2021 maakten we bekend welke 75 kunstenaars door de jury zijn geselecteerd om deel te nemen aan Kunstsalon IJL. De jury bestaat uit David Stroband (Academie Minerva), Agnes Winter (Kunstinitiatief VHDG), en beeldend kunstenaars Frieda de Witte en Kiki Kruisdijk (winnaars van de Wintersalon 2019). De kwaliteit was hoog, dus dit was een flinke uitdaging. De jury heeft ‘grensverleggend’ als belangrijk criterium gehanteerd. Verder hebben ze getracht een selectie te maken die een spannend geheel vormt rond het thema ‘ijl’.

Galerie Noord
Nieuwstad 6, Groningen
info@galerienoord.nl
www.galerienoord.nl

OPENINGSTIJDEN
Woensdag t/m zondag
13:00 – 17:00 uur
Alleen tijdens expositie
Anne Vincent Dijkstra Breda
Anne Vincent Dijkstra Breda (2)
Anne Vincent Dijkstra Breda (3)
Representatie en werk in stock bij Galerie Nasty Alice, Sint Antoniusstraat 10, 5616 RT Eindhoven, Tel: 06-34053028, info@galerienastyalice.nl openingstijden: woensdag t/m vrijdag 12 tot 18 uur, zaterdag en zondag 12 tot 17 uur (http://www.galerienastyalice.nl)

-
Anne Vincent Dijkstra Breda (4)
In april 2017 heb ik een beurs ontvangen van de Pollock-Kasner Foundation in New York. Zie http://pkf.org/grantees/#pk-recipients

Contact

Anne Vincent Dijkstra
Breda
Nederland
Tel: 076-5013793


30 dagen geleden bijgewerkt

  • Schilderkunst
  • Tekeningen

Stuur een bericht naar "Anne Vincent Dijkstra"