Galerie Steenwijk

Verwacht

Glashelder

Tentoonstelling 25-04-2024 t/m 25-05-2024 > Steenwijk
Egypte - Hans Bisschop
(2)
Saskia van Groningen
In de nieuwe expositie van Galerie Steenwijk is het werk van fotograaf Hans Bisschop in combinatie met de glaskunst van Saskia van Groningen te zien. Allebei de kunstenaars hebben letterlijk en figuurlijk een heldere kijk op hun vakgebied die voor hun beiden nog steeds zich blijft ontwikkelen. Voor Hans ligt zijn inspiratie vooral buiten zijn atelier, Saskia is het liefste in het atelier aan het werk.

Hans Bisschop, geboren en opgegroeid in Steenwijk, reist veel over de wereld en komt vaak op plekken waar de gemiddelde toerist niet komt. Landschappen waar de mens niet in door kan dringen, waar de natuur het voor het zeggen heeft, zijn de ideale onderwerpen voor Hans om vast te leggen. Voor deze expositie in Galerie Steenwijk heeft hij een aparte selectie gemaakt van zijn werk. Er zijn bijzondere landschappen te zien verspreid over de wereld. Foto’s van een uitzonderlijke kwaliteit, die getuigen van een vakmanschap dat we graag laten zien. Meer informatie over zijn werk is te vinden op: www.hansbisschop.nl

Saskia van Groningen is afkomstig uit Voorschoten en woont inmiddels 38 jaar met veel plezier in Steenwijk. In haar werkzame leven heeft zij als creatief therapeute veel ervaring opgebouwd met het gebruik van diverse materialen. Tien jaar geleden is Saskia met glas gaan werken in het atelier van Lisette Martens. Zij startte met glas in lood, werkte vervolgens met tiffany en heeft het nu gevonden in glasfusion. Bij glasfusion wordt het glas in stukjes gesneden, in een patroon gelegd en weer samengesmolten tot een geheel in een glasoven met een temperatuur tot wel 8oo graden. Door de combinatie van verschillende glaskleuren, vormen en gebruik van fijngemalen glas, krijgt ieder glasobject zijn eigen karakter. Saskia haalt haar inspiratie uit het kleurenspel van het glas en het effect van licht en schaduw op het werkstuk. Het werken in een atelier vergroot haar creativiteit en sterkt haar ontwikkeling in de glaskunst.

Wij nodigen iedereen van harte uit voor de feestelijke opening. Let op! Vanwege Koningsdag is het dit keer op een donderdagavond te weten donderdag 25 april om 18.45 uur. De expositie is verder elke middag (ma t/m vr.) van 13.30 – 17.00 uur te bezoeken en op zaterdags van 10.00 – 12.30 uur. Tijdens feestdagen zijn we gesloten.
Galerie Steenwijk Steenwijk
Galerie Steenwijk Steenwijk (2)
Galerie Steenwijk Steenwijk (3)

De stichting "Galerie Steenwijk" bestaat sinds 1966 en is gevestigd boven de Bibliotheek aan de Meppelerweg 47 te Steenwijk (Rabogebouw), lift aanwezig.

De stichting heeft ten doel het organiseren van tentoonstellingen op het gebied van beeldende kunst en andere kunstvormen. Het beleid van het huidige bestuur is een zo groot mogelijke diversiteit van tentoonstellingen te presenteren met een hoge kwaliteit. In het expositieseizoen, dat loopt van september tot en met mei, zijn ongeveer acht tentoonstellingen, waarvan de toegang altijd gratis is.

Het postadres van de galerie is: Postbus 112, 8330 AC Steenwijk

Openingstijden

Openingstijden tijdens exposities:
Maandag tot en met vrijdag van 13.30 tot 17.00 uur
Zaterdag van 10.00 tot 12.30 uur

Stuur een bericht naar Galerie Steenwijk