Saya Yasmine Amores

Saya Yasmine Amores Amsterdam
Saya Yasmine Amores Amsterdam (2)
Saya Yasmine Amores Amsterdam (3)
Saya Yasmine Amores Amsterdam (4)

Saya is niet alleen kunstschilder maar ook dichter, romanschrijfster, columnist en essayist. Ze heeft zes dichtbundels en twee romans geschreven onder de naam Candani. Tegenwoordig schrijft zij onder haar eigen naam: Saya Yasmine Amores.

Opvallend in haar schilderijen is de liefde van Saya voor de natuur en haar kleuren. Van kinds af aan heeft ze zich afgevraagd: waarom zijn bomen groen en is de hemel azuur? In haar gedachten vulde zij ze op met andere kleuren om het effect ervan te zien.
HEEMSKERK – Vanaf 27 juni 2016 exposeert Saya Yasmine Amores haar schilderijen (acryl en olieverf) in de bibliotheek. Het thema van deze expositie is ‘zomerse bloemen’. Saya is half Indonesisch, de andere helft is een verzameling van verschillende culturen en bevolkingsgroepen. Dit is de bron van haar creativiteit en haar kunstzinnigheid; ze is schrijfster en kunstschilder.

Tijdens een ontdekkingstocht naar haar afkomst in India en Bhutan werd zij geraakt door een stilte bij het alleroudste klooster van Bhutan. Vanaf dat moment heeft ze na haar thuiskomst, zoals ze het zelf zegt, een schilderverslaving, een onbedwingbare drang om te schilderen. Haar afkomst en haar zoektocht naar zichzelf vormen haar inspiratiebronnen. De vragen over haar leven en het hoe en waarom van haar geboorte hebben van haar een kunstenaar gemaakt.

Saya Yasmine Amores heeft al in diverse bibliotheken haar werk geëxposeerd.

Openingstijden

Elke dag. Mob. 0031 640 22 98 59

  • Schilderkunst
  • Fotografie
  • Manifestatie
  • Tekeningen

Stuur een bericht naar "Saya Yasmine Amores"