Saskia Peschar

Saskia Peschar Haarlem
Keramiek en papier
Saskia Peschar Haarlem (2)
Saskia Peschar Haarlem (3)
“After midnight”, nu ( november 2022)te zien in Kunstcentrum Haarlem.
Keramiek
Saskia Peschar Haarlem (4)

Saskia Peschar

Klei ligt als het ware steeds te wachten op mijn aanraking en de warmte van mijn hand. Het werk dat zich dan vormt is zowel een bewust als een onbewust proces. Veel kan inspiratie geven. Ik zie in mijn werk ogenschijnlijke kwetsbaarheid en soberheid, dat fragiele evenwicht tussen teer en sterk, tussen bereikbaar en veraf, tussen open en gesloten, tussen strak en organisch. Het ambachtelijke element van keramiek blijft boeiend en


spannend.
De bouwsels die ik in de periode 2016 -2019 maakte van keramiek met hout, draad en ijzer ontstaan uit herinneringen, verlangens, uit sprookjes en uit spel. Ze vertellen een verhaal.
Ik maak soms gebruiksgoed (kommen, vazen) maar vooral bouwsels, losse ruimtelijke elementen en abstract werk.

Het meer abstracte werk begon met de serie Raakvlakken in 2018. Dit heeft zich ontwikkeld naar mijn huidige werk Cirkels. Ik zit hier nog middenin. Het ene werk roept het andere op. Ik vorm alle elementen van dit werk los en ga dan bouwen. Vormen, lijnen, binnen-en buitenruimte moeten een evenwicht vormen. Soms is het werk symmetrisch, soms grillig, altijd ogenschijnlijk fragiel en breekbaar. Ik stook mijn werk steengoed en gebruik egobes, sinterengobes, oxides, kleurpigmenten en glazuren.

In 2010 studeerde ik af aan de SBB, drie jarige opleiding voor keramische vormgeving en technieken. Sindsdien werk ik in opdracht en exposeer op markten, de Haarlemse kunstroute en kunstlijn. Recentelijk in Kunstencentrum De Kolk in Spaarndam. Ik geef regelmatig les aan volwassenen en kinderen.

Contact

Saskia Peschar
Onder de Toren, Hofmanweg1a, Haarlem
Haarlem
Nederland
Tel: 0625484195
E-mail: s.peschar@gmail.com


28 dagen geleden bijgewerkt

  • Keramiek
  • Multimedia
  • Tekeningen
  • Design
  • Ruimtelijk

Stuur een bericht naar Saskia Peschar