favorietenVerwijder uit favorieten

Arti-Shock

Meer...
Laatste week

'Virtueel Reizen / Guatemala'. Sonja van der Burg & Gerrie Brust Bijmolt

Tentoonstelling t/m 20-06-2019 > Rijswijk

'Virtueel Reizen / Guatemala'
Sonja van der Burg & Gerrie Brust Bijmolt

Het begon in september 2017 in een Haagse galerie waar Sonja van der Burg en Gerrie Brust Bijmolt staand voor een tekening van het Molukse eiland Saparua in gesprek raakten. Het vindt een voorlopig einde in deze duo-expositie met schilderijen, tekeningen, collages en objecten.
Eerst was er het uitwisselen van eigen en familiegeschiedenissen, nauw verweven met Nederlands-Indië - klik-, van reiservaringen - klik -. Ook in hun beider beeldend werk bleek een breed raakvlak: mail art - klik -. Maar er is ook genoeg verschil tussen beide persoonlijkheden, hun technieken en manieren van werken om tot een interessante co-productie te komen. Anderhalf jaar geleden startten Gerrie en Sonja een project, waarbij zij werk op A5-formaat per post uitwisselden. Gerrie droeg daarvoor het thema Virtueel reizen aan, Sonja koos als bestemming Guatemala.
De resultaten zijn in de maand juni in Galerie Artishock te zien. Bij de opening op zondag 2 juni (om 15.00 uur) gaat journalist en kunstliefhebber Otti Thomas beide exposanten interviewen. Dan zullen de antwoorden duidelijk worden op vragen als: Wat is dat, virtueel reizen en Waarom naar Guatemala?
Twee weken later als de expositieperiode al bijna ten einde loopt organiseren Sonja en Gerrie een feestelijke proeverij met Guatemalteekse koffie met chocola van Inproc.

Voor deze verrassende bijeenkomst op zondag 16 juni - start 15.00 uur - graag reserveren op: gerriebrustbijmolt@gmail.com.

De kunstenaars zijn tijdens de expositie zelf aanwezig in de galerie: Sonja van der Burg op zat. 8 juni en Gerrie Brust Bijmolt op zon. 9 juni.

Arti-Shock

  • Schilderkunst
  • Beeldhouwkunst
  • Keramiek
  • Tekeningen

Stichting Arti-Shock telt meer dan 100 aangesloten kunstenaars. De stichting beheert een galerie en drie ateliers in het gezellige centrum van Oud-Rijswijk. In de galerie is iedere drie weken een nieuwe (verkoop)expositie met hedendaagse kunst van leden te zien. Daarnaast is er een ruime keuze uit de stock. Het werk van leden omvat schilderijen en tekeningen, beelden en ander ruimtelijk werk, keramiek, textiel, glas, sieraden, fotografie en digitale kunst.

Openingstijden

woe-vrij 13-17u; za 11-16u; zo 14-17u (ma-di gesloten)

Arti-Shock Rijswijk
Arti-Shock Rijswijk (2)

Twitter berichten


Stuur een bericht naar "Arti-Shock"