Imre van Buuren

Meer...
Imre van Buuren Den Haag

Condoleanceboek Le revoir heeft een doosomslag met een witte ondergrond met flarden geschreven Franse teksten. Gecentreerd op het omslag zijn twee ondiepe bakjes te zien met in het linker bakje een cocon met zijdedraad eromheen een een reepje tekst uit een oude roman. In het rechterbakje ligt een zwart/licht bruin gespikkeld ei. Aan weerszijden naast de bakjes zijn plakjes beschreven Franse tekst op oud papier. Uiterst rechts is ook een origami duif te zien, gevouwen uit blauw gedessineerd papier. In een rechte horizontale lijn daaronder zijn hout-achtige blaadjes te zien, deze zijn afkomstig van een conifeer.

Imre van Buuren

  • Sculptuur
  • Ruimtelijk
  • Textiel
  • Diversen

Bijzondere Herinneringsboeken van Imre van Buuren (1969)

Imre van Buuren maakt herinneringsboeken die bewaard worden in een bijzondere doos met daarop een stilleven. 

De pagina's voor de boeken worden met de hand gemaakt van onder andere behang, Japans en Italiaans papier en zijdevloei. In de boeken kan geschreven worden en foto's geplakt. Dan wordt het echt jouw boek, jouw bijzondere herinnering.

Bij elk boek hoort een bijzondere doos met een stilleven op de voorzijde. Dit stilleven is een compositie van kleine voorwerpen uit de natuur, bewerkte papiersoorten, geborduurde Franse gedichten, bundeltjes van zijde en fragmenten gekalligrafeerd papier. De doos kan staand worden neergezet als kunstobject, als blijvende herinnering aan een speciale gebeurtenis.

Stuur een bericht naar "Imre van Buuren"