C.A de Hartogh

Meer...
C.A de Hartogh Den Haag

Remorsefully Modest Seanet Bag by Ciska de Hartogh

C.A de Hartogh Den Haag (2)

C.A de Hartogh

Opgeleid in 3D Monumentale Beeldende Kunst in Zuid-Afrika en Nederland creëert Ciska de Hartogh kunstwerken die meer zijn dan louter esthetische en gestroomlijnde vormen. Haar kunstwerken zijn “sociale sculpturen”, die een idee belichamen, een achterliggend sociaal vraagstuk over de kwaliteit van het leven. Centraal in het werk van beeldend kunstenaar Ciska de Hartogh staat haar betrokkenheid bij de wereld. Meer specifiek de vraag hoe de mens zich tot zichzelf verhoudt en tot de wereld om zich heen.

Haar sculpturen die interactief tijdens festivals en educatieve projecten met honderden kinderen en vrijwilligers gecreëerd worden, fungeren tijdens hun wordingsproces als “story telling” omhulsel dat om de sculpturen wordt “meegebouwd”, om existentiële levensvragen over thema’s als oorlog, ziekte, armoede, duurzame energie en milieu aan de orde te stellen. Zo is niet alleen de schepping van het eindresultaat, maar ook het wordingsproces, onderdeel van een totaal kunstwerk. Zo werden na haar afstuderen aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunst in Den Haag negen meter hoge interactief gemaakte sculpturen van loopgips materiaal met videoprojecties van AIDS geïnfecteerde kinderen geïnspireerd op haar jarenlange strijd tegen AIDS in Afrika, jaarlijks in het Atrium van het Haagse Stadhuis geëxposeerd. Dit initiatief als “kunst-activist” initieerde het Love Life Festival in Den Haag en kreeg veel media aandacht en publiciteit. In 2013 lanceerde De Hartogh een nieuw “social sculpture” project in het Haagse Museon, door met kinderen en met milieuorganisaties “Art Goodie Bags” te maken van geruimd (strand) afval materiaal. Een deel van deze inmiddels uitgebreide collectie kunstobjecten wordt als onderdeel van Artists aan Zee tijdens de Kunst10daagse in Bergen aan Zee van 20-28 oktober 2018 geëxposeerd. In 2010 ontving Ciska van de Universiteit van Californië (UCLA), USA The Green Apple Award voor "An Outstanding Contribution to a Sustainable Lifestyle.

Openingstijden

Expositie is als onderdeel van Artists aan Zee te zien van 20-28 oktober in Julianaduin, Parkweg 45, Bergen aan Zee openingstijden ma-vr 12.00-17.00 uur en in Strandpaviljoen Zuid in Bergen aan Zee, op 25 oktober van 12.00 - 17.00 uur.

Introductie Workshop
In Strandpaviljoen ZUID geeft Ciska bovendien op 25 oktober van 12.00-17.00 uur een workshop kunstobjecten en tasjes maken van strandafval. Aan het eind van de workshop mogen de deelnemers hun eigen gemaakte object mee naar huis nemen, om bij te dragen aan duurzame verschoning van het strand. De workshop is gratis en wordt ook volgend jaar zomer gegeven wanneer de collectie in haar geheel in Bergen aan Zee geëxposeerd wordt.

Wilt u zich aanmelden voor de workshop op 25 oktober a.s mail naar ciskadehartogh@icloud.com en zamel van te voren vast strand afval dat u tegenkomt op uw dagelijkse wandeling in en neem het mee op donderdag 25 oktober om 12.00 uur naar de workshop, in het kader van Nederland Schoon!

Zie voor meer informatie www.ciskadehartogh.com

Contact


C.A de Hartogh
Barentszstraat
2518XG Den Haag
Nederland
Tel: 0651349236


www.ciskadehartogh.com
240 dagen geleden bijgewerkt

Stuur een bericht naar "C.A de Hartogh"