Linda van Huffelen

Linda van Huffelen Norg
Inflatable 12
Linda van Huffelen Norg (2)
Linda van Huffelen
Linda van Huffelen Norg (3)
Inflatable
Linda van Huffelen Norg (4)
Atelier en galerie Glasuniek

Mijn naam is Linda van Huffelen. Onder de naam Glasuniek maak ik objecten en sculpturen van glas, waarvoor ik uitsluitend de techniek glasfusie gebruik.

Ik vind het een fantastische uitdaging om in het weerbarstige, maar oh zo mooie materiaal glas gestalte te geven aan mijn gedachten en emoties. Veel van mijn werk wordt beïnvloedt door songteksten. De titels verwijzen dan ook vaak naar muziek.

Binnen glasfusie hanteer ik niet de standaard werkwijzen. Ik vind het niet interessant steeds hetzelfde te doen of andere mensen na te doen. Deze werkwijze houdt in dat ik vaak op zoek ga naar nieuwe toepassingen in glasfusie en cross overs maak met andere kunstvormen.

Zo ben ik de bedenker van de Stapelingen-techniek, die inmiddels breder navolging vindt. Hierbij worden platen glas met elkaar versmolten. Waar normaal gesproken glas altijd 6 mm dik wordt bij het stoken, wordt hierbij het stookproces zo beïnvloedt dat dikkere sculpturen mogelijk worden. Hierbij werk ik veel met subtiel elegante, en toch krachtige vormen. Daarnaast gebruik ik veel openingen in mijn werk, die zorgen voor extra invloed van het licht. Momenteel werk ik met Stapelingen, die handgevormd worden in de oven.

Ik ben autodidact met uitzondering van een masterclass, die ik in 2018 heb gevolgd bij de Amerikaanse glaskunstenaars Matthew Szösz en Anna Mlasowsky. Van hen heb ik een hele bijzondere techniek geleerd (Inflatables), waarbij gefused glas na het stoken wordt opgeblazen met perslucht. Deze uitermate complexe techniek wordt voor zover mij bekend alleen door Matthew en mijzelf in eigen atelier uitgevoerd. Ik voeg hier dan kleur aan toe en ben bezig met het verder ontwikkelen van een combinatie van Stapelingen en Inflatables.

Kenmerken van mijn werk zijn:
· vloeiende lijnen en kleurverloop
· beeldend met veel nadruk op dimensie
· kleurrijk
· vernieuwend

Bij het ontwerpen is doorvallend licht voor mij heel belangrijk. Ik vind het leuk om te spelen met reflecties en combinaties van transparant en doorschijnend glas.?

Openingstijden

Bij aanwezigheid en op afspraak.

  • Glaskunst

Stuur een bericht naar Linda van Huffelen