Public Expo

Public Expo Zwolle
'Captian America fails stopping inauguration Trump' door Dennie Boxem.
Superhelden redden de wereld altijd luttele seconden voor het te laat is, maar de superhelden in deze serie kunnen ons niet redden van de wereldrampen die op dit moment echt gebeuren.
Public Expo Zwolle (2)
'De Zwolse Cobra'; mozaïeksculptuur van 5,2 bij 3 meter door Dennie Boxem
Public Expo Zwolle (3)
'Not Much At Risk' door Dennie Boxem (240 bij 140 cm).
In dit schilderij zijn Goden van verschillende religies en mythes op olijke wijze het wereldveroveringsspel Risk aan het spelen.
Public Expo Zwolle (4)
'De Spelletjeshut' (hier nog onvoltooid) staat in Zwolle-Zuid en is in opdracht van de Gemeente Zwolle door Boxem gemaakt. Het concept is zo uitgedacht dat er ruim twintig buurtgenoten konden bijdragen aan deze mozaïeksculptuur van 3 bij 2 bij 2 meter. Uit de grond komen drie enorme bladeren die tevens dienen als bankjes. Het dak is van water (glashelder perspex met kuipje van ijzer gevuld met water). In de hut staat een tafel; een draaibare kubus met aan alle zijden spelletjes, waarvan de buurtkinderen de spelstenen kunnen ophalen en inleveren bij hun buren.

Sinds 2017 worden er exposities georganiseerd in grand café Public onder de noemer 'Public Expo'. De organisator, curator en host van de exposities en openingen is kunstenaar Dennie Boxem. Het initiatief is ontstaan vanwege het schaarse aanbod van expositiemogelijkheden voor de Zwolse hedendaagse kunstenaar. Naast Museum De Fundatie en De Herman Brood Experience biedt Public de perfecte locatie om de Zwolse kunst van een podium te voorzien.
Sindsdien zijn er elke twee maand duo-exposities te zien boordevol Zwolse kunst. Alle openingen vinden plaats op elke eerste maandag van de oneven maanden van 17:00 tot 19:00 uur.
Volgen op Facebook kan via www.facebook.com/publicexpozwolle/

Contact

Public Expo
Blijmarkt 23
8011 ND Zwolle
Nederland
Tel: 0642314377


1784 dagen geleden bijgewerkt

Stuur een bericht naar Public Expo