Van Lieshout VI

Van Lieshout VI Nijmegen
Van Lieshout VI Nijmegen (2)
I was on top of this mountain, near Maratea, in the south of Italy. On my left hand there was a huge statue of Christ constructed out of white marble. The holy figure looked out over the Tyrrhenian coast, as if he blessed all the little ants over there, down below in the valley. A threatening storm approached on the right, covering everything in a deep dark.
In this work I want to show this mystical experience, which represents the feeling of invisible forces, and our own insignificance.
Van Lieshout VI Nijmegen (3)
Judaspenning, getekend met 3D-pen. De plant dankt zijn naam aan de zaaddoosjes die op penningen lijken. Volgens volkslegenden liet Judas toen hij zich verhing de zilverstukken die hij had gekregen voor zijn verraad onder zijn galg vallen. Daaruit groeide de Judaspenning.
Door dit verhaal heb ik me laten inspireren. Mijn zaden zijn vervangen door embryo’s. De mens, die alles overheerst, die ingrijpt in de natuur, de zondeval...

Bekijk dit werk beter op mijn site VLVI
Van Lieshout VI Nijmegen (4)
'Never Unhappy Again' is het eerste werk uit mijn serie 'Medicijn en Maakbaarheid - Een zoektocht zonder bijsluiter (2015 - 2019).' Lees het hele verhaal over dit bijzondere project op https://vlvi.nl/medicijn-en-maakbaarheid.

In mijn kunst wil ik de huidige tijd weerspiegelen. Ik vind het bijzonder dat ik tot de generatie mensen behoor die nog geleefd, gedacht en gewerkt hebben zonder computer, om vervolgens volledig te participeren in een digitale wereld. Ik hou van experimenteren. Steeds veranderende digitale ontwikkelingen zorgen voor voeding. Toch gebruik ik dikwijls ook ‘oude’ materialen zoals olieverf en (olie)pastelkrijt, bijvoorbeeld in de nabewerking. Hierdoor is mijn werk een mix van beide, zoals ik zelf ook half virtueel en half in real life besta.

Mijn werk is moeilijk in een hokje te plaatsen, omdat ik me laat leiden door wat mij op een bepaald moment het meest bezighoud. Zo heb ik me verdiept in het thema ‘medicijnen en maakbaarheid’. Daarbij heb ik onderzocht waar grenzen liggen, hoe wij met medicijngebruik omgaan en wat voor een consequenties dat heeft voor ons als individu en als samenleving (lees hierover meer op mijn site). Het heeft geresulteerd in een aantal zeer diverse werken (2D/3D).

De kern van mijn autonome werk is echter fotografie, die ik als basis gebruik voor verder experiment en bewerking. Ik benader elk beeld apart en laat me inspireren en leiden door het onderwerp. Ik ga aan de slag met elementen die reeds in het beeld aanwezig zijn en die ik wil benadrukken. Meestal is een kleine ingreep al voldoende. Zo wijzig ik vaak slechts de kleuren en schep daarmee een nieuwe context.

Belangrijke terugkerende thema’s in mijn werk zijn verwondering, natuur en verontrusting.

Naast dit alles richt ik me als toegepast vormgever met mijn ontwerpstudio VLVI vooral op grafische projecten en tuinontwerp.

Van Lieshout VI is aangesloten bij LKV De Ploegh, Amersfoort.
Website: vlvi.nl

Contact

Van Lieshout VI
Hatertseweg 223
6533AH Nijmegen
Nederland
Tel: 0627161775
E-mail: suzan@vlvi.nl

www.vlvi.nl

269 dagen geleden bijgewerkt

  • Fotografie
  • Multimedia
  • Grafiek
  • Installatie
  • Conceptueel
  • Ruimtelijk
  • Diversen

Stuur een bericht naar Van Lieshout VI