Galerie JoLi

Nu te zien

Verbeelding van de Natuur

Tentoonstelling t/m 14-04-2024 > Urmond
Expositie "Verbeelding van de natuur" bij Galerie JoLi

Expositie van kunst bij Galerie JoLi, de expositie loopt van 25 februari 2024 tot en met 14 april 2024. Exposanten zijn Arjan van Arendonk, Han Klinkhamer en Ingrid Simons. De opening is op zondag 25 februari om 15 uur in aanwezigheid van de kunstenaars.
Tijdens de expositie elke zaterdag en zondag open van 13 tot 17 uur, andere tijden en dagen op afspraak open. Tijdens Tefaf 2014 dagelijks open van 11-18 uur.

Galerie JoLi
Holsberg 81A
6129 KM Urmond (Limburg)
www.galeriejoli.nl
06-57395724

Een prachtige expositie van kunstwerken van drie kunstenaars die de natuur als uitgangspunt hebben en die elk op eigen wijze in hun werk verbeelden.

Opvallend aan de schilderijen van Arjan van Arendonk is het gebruik van bedrukte stoffen als ondergrond. Dit past naadloos binnen zijn visie dat kunst vooral ‘’dichtbij’’ is. Een alledaags product wordt getransformeerd tot kunstwerk. Wat verder in het oog springt is dat hij naast acrylverf ook gekleurde siliconen in zijn doeken aanbrengt. Verder treffen we regelmatig borduurwerk aan. De natuur is de grote leermeester voor zijn werk.

De beelden die Han Klinkhamer creëert zijn gemengde beelden. Van dichtbij bekeken bezitten ze een zekere abstractie, van verder weg bezien ogen ze welhaast impressionistisch. De kunstenaar toont de kijker zijn indrukken, zijn reflecties over wat hij heeft waargenomen. Uit zijn schilderijen en tekeningen spreekt een persoonlijke wijze van registreren van het landschap in al haar aspecten.

Ingrid Simons werkt in het grensgebied tussen figuratie en abstractie, de nietigheid van de mens en pogingen om de grootsheid en de kracht van de natuur in twee dimensies te vatten. De hoofdrolspeler is met regelmaat het immense, ongepolijste en niet in te schalen natuurlijke landschap. Haar schilderijen bevatten een herkenbaar sfeervol kleurenpalet dat atmosferen van explosieve energie en de voelbare energie van het land belichaamt.
Galerie JoLi Urmond
Expositie Verbeelding van de Natuur
Galerie JoLi Urmond (2)
Expositie Verbeelding van de Natuur
Galerie JoLi Urmond (3)
Arjan van Arendonk
Galerie JoLi Urmond (4)
Han Klinkhamer

Galerie JoLi, de galerie in Berg aan de Maas (Limburg), toont kunst van gerenommeerde kunstenaars in een fraaie ruimte met uitzicht over de Maas! Elke twee maanden is er weer een nieuwe expositie te bewonderen.

Veelal 2-dimensionale kunst in de galerie en 3-dimensionale kunst in de Tuinkamer, brons, glas en keramiek.

In de uitgebreide voorraad bevind zich kunst van onder anderen Reinoud van Vught, Toon Teeken, Ton Slits, Stefan Bleekrode, Siemen Dijkstra, Theo Kuijpers, Ger Lataster, Ad Arma en een grote variatie van grafiek.

Kom geheel vrijblijvend kunst kijken! Iedereen die over de drempel komt is enthousiast over de kunst en de gastvrijheid!

Openingstijden

Galerie JoLi is open op zaterdagen en zondagen van 13-17 uur.

Daarnaast open op afspraak. Welkom!

www.galeriejoli.nl Facebook en Instagram Galerie JoLi

Contact

Galerie JoLi
Holsberg 81A
6129KM Urmond
Nederland
Tel: 06-57395724

www.galeriejoli.nl

39 dagen geleden bijgewerkt

  • Schilderkunst
  • Beeldhouwkunst
  • Tekeningen
  • Glaskunst

Stuur een bericht naar Galerie JoLi