Kunstconstructie

Kunstconstructie Arnhem
Uitgangspunt voor deze kunsttoepassing is om verschillende tijdslagen van het Raadhuisplein zichtbaar te maken. Voor het werk hebben we de plattegronden van de oude pastorie en de Julianaschool genomen en deze op abstracte wijze maar ware grote, op hun oorspronkelijke locatie, zichtbaar te maken op het huidige (heringerichte) Raadhuisplein.

Het werk maakt het verleden leesbaar maar is door zijn abstracte vorm van deze tijd. Het creëert een dialoog tussen oude en nieuwe gebouwen en voegt nieuwe betekenis toe aan het plein.
Kunstconstructie Arnhem (2)
De omgeklapte plattegrond van de pastorie, tegen de blinde gevel bij de ingang van het plein, werkt als een markering voor het gebied. Het is een nieuw herkenningspunt en nodigt uit om naar het plein te gaan. Hierop zijn ook de teksten over de stadrechten 2024 te lezen die we samen met bewoners uit Huissen willen opstellen.

De ruimtelijke contour van de Julianaschool kan worden benut als ontmoetingsplek, waarbij het bovendeel van het plein kan dienen als een natuurlijk podium voor evenementen en voorstellingen.
Kunstconstructie Arnhem (3)
Ruimtelijk kunstwerk Rolling Together
Kunstconstructie Arnhem (4)
Folly 90.15 is een nutteloos bouwwerk, een baken in het landschap dat zijn naam dankt aan de vlakken waaruit de folly is opgebouwd.

Over mens en ruimte in kunst en architectuur
Kunstconstructie is opgericht door kunstenaars en interieurarchitecten Françoise Braun en Casper Teijgeler. Wij zijn gefascineerd hoe mensen zich door de wereld heen bewegen. Hoeveel ruimte nemen we als mens in? Ten opzichte van elkaar, maar ook ten opzichte van de omgeving om ons heen. Waarom ervaar je soms veel ruimte, en soms heel weinig? En vanuit welk perspectief ervaar je de ruimte?

Ruimte
Kunstconstructie maakt ruimte. Het uitgangspunt voor ons werk is het bevragen van en de wisselwerking tussen zowel de fysieke, aanwijsbare ruimte als ook de niet tastbare, filosofische ruimte. Het zijn al dan niet functionele installaties die zich op het snijvlak van kunst en architectuur bevinden.

Met ons werk willen wij een nieuw perspectief bieden en hopen we bij te dragen aan een wereld waar mensen zich bewust zijn van hun eigen ruimte en meer begrip krijgen voor elkaar en de omgeving.

Ons beste werk maken we in vertrouwen met onze samenwerkingspartners en opdrachtgevers. Vertrouwen geeft ruimte aan het verkennen van mogelijkheden, om samen nieuwe uitdagingen aan te gaan zodat er een intrigerende ontmoeting ontstaat tussen mensen en de specifieke locatie.

Contact

Kunstconstructie
Nijhoffstraat 11
6821BG Arnhem
Nederland
Tel: +31 6 24508573

www.kunstconstructie.nl

219 dagen geleden bijgewerkt

Stuur een bericht naar Kunstconstructie