Galerie Offingawier

Nu te zien

Zomerexpositie Gert-Jan Veenstra in galerie Offingawier.

Tentoonstelling t/m 04-08-2024 > Offingawier
Baai van Dellewal Terschelling
(2)
Vlieland
Van 6 juli tot en met 4 augustus 2024 exposeert de Friese schilder Gert-Jan Veenstra in Galerie Offingawier. Naast zijn vertrouwde thema's, zoals sfeervolle zomerlandschappen en de betoverende vergezichten van en rond het Sneekermeer, staat deze expositie vooral in het teken van strand-, eiland- en waddengezichten. Bewonder het recente werk van deze kunstenaar in diverse formaten, die keer op keer zijn publiek weet te betoveren, te verrassen en te ontroeren. Omdat Gert-Jan Veenstra, na zo’n 45 jaar professioneel tekenen en schilderen, behoefte had aan een overzicht van zijn oeuvre, verscheen onlangs het fraaie boek ‘Zeker, deze plek bestaat’. Ruim 200 pagina’s persoonlijke foto’s, reproducties van Veenstra’s mooiste werken, maar ook van kinder- en jeugdtekeningen en al lang vergeten reclamewerk. Tevens bevat het boek een beknopte biografie en interessante beschrijving van de lange reis van jeugdig talent naar gearriveerd kunstenaar.

‘Zeker, deze plek bestaat’ is onder meer verkrijgbaar in de galerie en via de website. Voor meer info zie www.galerie-offingawier.nl
Galerie Offingawier Offingawier
Galerie Offingawier, Fiifgeawei 25 8626GB Offingawier

Thuisbasis van de Friese kunstschilder Gert-Jan Veenstra. Hier exposeert hij realistisch- impressionistische landschappen, stadsgezichten van o.a. Groningen, Leeuwarden, Amsterdam, Rotterdam en New York en maritiem werk met thema's als zeilwedstrijden op het Sneekermeer tijdens de Sneekweek, wadvaarders voor Terschelling, droogvallers op de Richel.
Like ons op facebook, volg ons op twitter.
Galerie Offingawier bevindt zich in het gelijknamige dorp vlakbij het Sneekermeer en is gevestigd in een fraai historisch pand, in 2008 verbouwd en uitgebreid tot een ruime, lichte galerie met meerdere, intieme expositieruimtes.
De afgelopen 40 jaar maakte Gert-Jan Veenstra – ook internationaal – naam als schilder van Hollandse landschappen, stadsgezichten en nautisch werk. Zijn realistisch-impressionistische schilderijen kennen een grote én groeiende schare bewonderaars. Velen van hen bezochten inmiddels meermalen Veenstra’s galerie Offingawier, die hij samen met zijn echtgenote Silvia runt en waar de kunstenaar minstens twee keer per jaar nieuw werk presenteert.

Openingstijden

Tijdens exposities 13.00-17.00 uur

Contact

Galerie Offingawier
Fiifgeawei 25
8626GB Offingawier
Nederland
Tel: 0639860172

www.galerie-offingawier.nl

5 dagen geleden bijgewerkt

Stuur een bericht naar Galerie Offingawier