NonFiction Photo Festival

NonFiction Photo Festival Haren
Door Tessa Runau

Het NonFiction Photo Festival is terug voor een tweede ronde! De wereldberoemde World Press Photo Exhibition toont hier de 'verhalen die verteld moeten worden'. Kleurrijke portretten, aangrijpende documentaire series en indrukwekkende natuurfotografie zijn van 12 november - 5 december te zien in de Synagoge Groningen.

De vraagstukken die in de World Press Photo Exhibition aan de orde komen, krijgen een lokaal antwoord: een tentoonstelling over fair fashion. Deze groepstentoonstelling toont visuele verhalen uit Nederland met een oplossingsgerichte aanpak en onderzoekt hoe fast fashion duurzamer kan worden. Naast de tentoonstellingen biedt het Academy programma rondleidingen en lezingen over fotografie en de verhalen achter de foto’s.

De winnaar van de 'World Press Photo of the Year' is Mad Nissen uit Denemarken met de foto ‘First Embrace’. Na maanden zonder contact in een land dat geteisterd wordt door de Covid-pandemie, toont dit theatrale portret twee mensen die elkaar omhelzen. Het plastic folie dat hen scheidt is gedrapeerd als engelenvleugels. Een ander indrukwekkend visueel verhaal toont de Black Lives Matter-protesten in de Verenigde Staten, met een symbolische confrontatie tussen twee demonstranten temidden van de beeldenstorm in Washington DC.

De tentoonstelling en de evenementen zijn zowel in het Nederlands als in het Engels.
Tickets zijn nu online te koop via onze website.

Openingstijden

ma t/m wo : 10.00 - 18.00
do en vr : 10.00 - 21.00
za t/m zo : 10.00 - 18.00
za 20 nov : 14.00 - 18.00
: 10.00 - 18.00

Contact

NonFiction Photo Festival
Kerklaan 30
9751 NN Haren
Nederland
Tel: 06-41356931

nonfictionphoto.nl

171 dagen geleden bijgewerkt

Stuur een bericht naar NonFiction Photo Festival