Einar Been

Verwacht

Met andere ogen (2)

Tentoonstelling 01-05-2024 t/m 31-05-2024 > Rotterdam
Locatie Galerie Wind, Prins Hendrikkade 124A

Einar Been
Digitaal beeldmaker door middel van gemengde technieken (NL/EN)

'Ik verbeeld mij. Inbeelding wordt afbeelding.
Mijn foto's zijn tot-beeld-gemaakte associatieve gedachten/denkbeelden (bv ik denk: wanneer ik op mijn gitaar ga staan brengt hij (ook) geluid voort). Mijn foto's worden veelal als vreemd ervaren. Zij zijn de neerslag van ervaringen opgedaan in vroeger jaren.'


Favoriete rubrieken:
'Ik stel mij voor, aangenaam! Wonderkind, Het overleg, For those who like to watch music, Hands up!, Masks', Ook de Z/W fotoverslag getiteld 'Het begin 2012' (een selectie van 26 foto's) van de renovatie van de Oudedijk en Vlietlaan (Kralingen/Rotterdam) gedurende 2012 tot 2013. Dit was mijn eerste kennismaking met de fotografie en leidde naar mijn 1ste expositie. In 2014 bekeerde de geënsceneerde fotografie mij.

Werkwijze:
Toepassing van gemengde technieken. Ik combineer 'lens-based' fotomateriaal, tekeningen, en soms tekst. Op de computer voeg ik alle beelden samen tot het beeldverhaal dat ik wil 'tonen'. Daarna bewerk ik het geheel met speciale software zoals LightRoom. Al het gebruikte materiaal is eigen data.
Ik gebruik geen fotoscanner, wel een tekentablet.

* Alle foto's zijn te koop als losse print of op dibond, in elk formaat. Voor informatie: gebruik onderstaand e-mail adres.

Rotterdam, 10.03.2023
  • Fotografie
  • Multimedia
  • Installatie
  • Conceptueel

Stuur een bericht naar Einar Been