de kleine toonzaal

Laatste week

Tekeningen van Peer van Eeden en sculpturen van Huub Holthuizen

Tentoonstelling t/m 20-04-2024 > Huizen
Tekeningen van Peer van Eeden en sculpturen van Huub Holthuizen
(2)
Tekeningen van Peer van Eeden
Van 25 maart t/m 20 april 2024 zijn in galerie De Kleine Toonzaal aan de Voorbaan 25 in Huizen de tekeningen van Peer van Eeden en beelden van Huub Holthuizen te zien. Galerie De Kleine Toonzaal is een gerenommeerde galerie in Huizen is, die elke vier weken werk van twee professionele kunstenaars toont met werk van hoge kwaliteit.
 
Peer van Eeden wordt geïnspireerd door hemelse krachten en aardse emoties. In zijn tekeningen en schilderijen toont hij de kracht van licht en donker, wit en zwart.  Ook de symbolische waarde en balans speelt hier een rol in Hij wordt hierbij beïnvloed, gestuurd en getild door veel soorten muziek zowel de oude muziek als de nieuwe muziek. Ritme, lange en korte golflijnen brengen hem in zijn tekeningen naar structuren van licht en donker, zwart en wit. Hij zoekt balans met diep zwart en helder wit. De school voor Grafische vakken ligt hieraan ten grondslag. De schoonheid van kleur binnen diezelfde beweging. ontgaat hem natuurlijk ook niet en dit wordt zichtbaar gemaakt in een poging iets frivools (lees free fools) bij te dragen aan deze wonderlijke, wankele wereld in ontwikkeling.

De Amsterdamse beeldhouwer Huub Holthuizen (Hilversum 1949) maakt brons sculptuur waarbij het menselijk lichaam als uitgangspunt dient. Hij varieert in de vorm van torso's eindeloos op het thema van het contrapposto dat sinds de klassieke stijl van Pericles het gebeeldhouwde lichaam door een gracieuze draaiing tot bezieling brengt. Met een zorgvuldige gewichtsverdeling weet hij een asymmetrische harmonie te bereiken die zijn oorsprong vindt in het klassieke ideaal van menselijke schoonheid. Maar er is meer aan de hand. Holthuizen stileert zijn figuren tot aan de rand van het herkenbare. Met een geraffineerde lijnvoering en contrasten tussen vlak en rond weet hij een grote spanning op te roepen. Het is niet alleen de delicate balans die indruk maakt maar vooral de innerlijke samenhang tussen de lineaire en picturale kwaliteit van het werk. (Ton Willems - De Gooi- en Eemlander)

Iedereen is van harte welkom op de feestelijke presentatie (meet & greet) van de expositie zaterdag 6 april 2024 om 15.00 uur. De kunstenaars zullen aanwezig zijn op deze presentatie en vertellen over hun werk. Natuurlijk kan je ook op een andere dag van de kunst genieten of kunst kopen. De kleine toonzaal is gevestigd aan de Voorbaan 25 in Huizen en is geopend op maandag t/m zaterdag van 13.00 uur tot 17.00 uur (dinsdag gesloten). Meer informatie is te vinden op www.dekleinetoonzaal.nl.

De kleine toonzaal is een galerie met wisselende duo-exposities.

Openingstijden

Maandag t/m zaterdag van 13.00 uur tot 17.00 uur (dinsdag gesloten)

Stuur een bericht naar de kleine toonzaal