Mevrouw Boon

100 Jaar Egberdien van Rossum: expo van haar kleurrijke collectie

Tentoonstelling t/m 26-02-2022 > Moordrecht
Van 10 oktober 2021 tot en met 26 februari 2022 organiseert kunstgalerie en curiositeitenwinkel Mevrouw Boon in Moordrecht '100 jaar Egberdien van Rossum: expo van haar kleurrijke collectie'. De onlangs 100 jaar geworden kunstverzamelaar én fotomodel Egberdien van Rossum is een bekend gezicht in de Rotterdamse kunstwereld, een flamboyante vrouw die nog altijd midden in het leven staat. Egberdien heeft een groot deel van haar leven kunst verzameld, waarvan Mevrouw Boon een deel gaat exposeren. Liefhebbers en verzamelaars van moderne kunst kunnen hun hart ophalen, want naast dat de kleurrijke werken uit Egberdiens collectie een halfjaar lang te bewonderen zijn (op zaterdagen in de even weken van 13:00 tot 17:00 uur), zijn ze ook nog eens tegen zeer schappelijke prijzen te koop.

EGBERDIEN VAN ROSSUM

Egberdien van Rossum was van 1966 tot 1980 eigenaar van de avant-gardistische Gallery RG op Curaçao, die zij later heeft voortgezet in Florida. Na een paar jaar sloot ze haar galerie en zette ze haar eigen televisieprogramma 'Get a Kik out of Art' voor een televisiekanaal in Florida op, waarvoor ze vele kunstenaars interviewde. Begin jaren negentig verhuisde ze (terug) naar Nederland en startte op 70-jarige leeftijd een carrière als fotomodel. Egberdien schitterde in New York Times Magazine en stond model voor diverse internationale fotografen, onder wie onze eigen Erwin Olaf.

INDRUKWEKKENDE KUNSTCOLLECTIE

Uit haar ontmoetingen met kunstenaars van over de hele wereld en haar passie voor het verzamelen van kunst ontstond een indrukwekkende en zeer gevarieerde kunstcollectie. Inmiddels is deze collectie zó groot geworden, dat Egberdien een deel hiervan wil verkopen. Met veel trots exposeert galerie Mevrouw Boon vanaf half oktober - in haar galerie én huiskamer - een deel van Egberdiens collectie, bestaande uit schilderijen, tekeningen, keramiek, assemblages en conceptuele kunst. Oók verkoopt Mevrouw Boon een aantal door Egberdien zelf gemaakte sieraden.

HUYSKAMERKUNST

De expositie van Egberdiens collectie is de eerste die Mevrouw Boon onder de noemer HUYSKAMERKUNST organiseert. Speciaal voor kunstverzamelaars en geïnteresseerden in kunst wil Mevrouw Boon elke herfst en winter haar historische woonkamer boven de galerie in het (Rijks)monumentale Ambachtshuis openstellen voor bijzondere, kleinschalige exposities in een huiselijke sfeer. Eigenaren Ron Eikenhout en Jan-Pieter van IJzendoorn van galerie Mevrouw Boon: “Met haar enorme positiviteit en levensvreugde en haar vroegere carrière als galeriehouder is Egberdien een groot voorbeeld voor ons. Het is een eer om de kunstcollectie, die een belangrijk deel van Egberdiens leven vormt, te exposeren en er nieuwe eigenaren voor te vinden.“

SPECIALE OPENING OP ZONDAG 10 OKTOBER 2021

De expositie '100 jaar Egberdien van Rossum' wordt op zondag 10 oktober 2021 speciaal geopend onder het genot van een drankje en een muzikale performance. Vanaf 14:00 worden in blokken van een halfuur steeds maximaal 6 bezoekers binnengelaten. Op www.mevrouwboon.nl vind je meer info en kun je een tijdsblok reserveren. Let op: door de kleine ruimte zijn plekken beperkt!
?
VERTONING DOCUMENTAIRE OVER EGBERDIEN

Ook wordt op 10 oktober van 14:00 tot 17:00 doorlopend de documentaire 'Egberdien: de bevrijding van de ouderdom' (30 minuten) van Emmely de Wilt vertoond, die Egberdien van 2013 tot en met 2017 volgde. Deze inspirerende en hartverwarmende film laat zien hoe onbelangrijk leeftijd is als je jong van geest bent en nieuwsgierig in het leven blijft staan. De gratis vertoningen vinden plaats in de huiskamer van het Thomashuis (Dorpsstraat 48-50), een liefdevol thuis voor mensen met een verstandelijke beperking, gerund door het echtpaar Ruurd en Yvette Visser.
Mevrouw Boon Moordrecht
Mevrouw Boon Moordrecht (2)
Mevrouw Boon Moordrecht (3)
Mevrouw Boon Moordrecht (4)

Mevrouw Boon verzamelt, exposeert en verkoopt eigenzinnige kunst en wonderlijke objecten. Verruim je blik in deze kleurrijke mini-galerie in het historische Ambachtshuis in Moordrecht, een verborgen pareltje in het Groene Hart.

Openingstijden

April t/m september:
Elke zaterdag van 12:00 tot 17:00 uur.

Oktober t/m maart:
Zaterdagen in de even weken van 13:00 tot 17:00.

Contact

Mevrouw Boon
Dorpsstraat 60
2841 BK Moordrecht
Nederland
Tel: 0618200219


www.mevrouwboon.nl
67 dagen geleden bijgewerkt

  • Schilderkunst
  • Keramiek
  • Sieraden
  • Diversen

Stuur een bericht naar "Mevrouw Boon"