Machinery of Me

Nu te zien

Echo Chant

Tentoonstelling t/m 19-06-2022 > Arnhem
foto: Jeroen Musch
Machinery of Me ligt in een gebied dat sinds jaar en dag gekenmerkt wordt door de aanwezigheid van strijdkrachten. Natuurlijke geluiden worden er afgewisseld door een breed sonisch palet aan gevechtsgeluiden. In de zomer van 2020 verbleef kunstenaar Lotte Geeven (1980) op locatie en hoorde een vogel zijn territorium afbakenen met een roep die klonk als een ratelend geweer. Gefascineerd dook Geeven in de wereld van imitatiegedrag en maakte op uitnodiging van Machinery of Me het werk 'Echo Chant'.

Op plekken waar de gevestigde orde kraakt in zijn voegen klinkt de stem van het volk door de straten. Een voorzanger zweept de menigte op. “What do we want?” “Justice!” “When do we want it?” “Now!”. Het gezang dat opstijgt uit de menigte werkt hypnotiserend en verbindt individuen tijdelijk tot een veelkoppige massa in opstand tegen het systeem. Deze massa bestaat niet alleen uit mensen. Geeven ontdekte op verschillende plekken in de wereld afwijkende echo’s van het gezang. Vogels die vanaf daken, bomen en open ramen getuigen waren van gebeurtenissen op verschillende brandpunten in de wereld. En nadat de straten en pleinen waren schoongeveegd de boodschap doorgaven. Als onverwachte bondgenoten van de stem van het volk.
Machinery of Me Arnhem

Machinery of Me is een presentatie-instelling voor hedendaagse beeldende kunst, gevestigd in een voormalige stookruimte op de Buitenplaats Koningsweg in Arnhem.

In samenwerking met kunstenaars en partners presenteert Machinery of Me een programma waarin de natuurlijke omgeving en de intrigerende historie als voormalige Duitse vliegbasis het vertrekpunt vormen voor nieuw te ontwikkelen werk. Tentoonstellingen en publieksactiviteiten bieden nieuwe perspectieven op verleden, heden en toekomst en stimuleren uitwisseling tussen kunstenaar, publiek, ruimte en landschap.

Openingstijden

Tijdens tentoonstellingen; Zondag 12:00 - 17:00 uur

Stuur een bericht naar Machinery of Me