Brigit Law Loman

Expositie is afgelopen

Ladies in Waiting

Tentoonstelling 02-03-2024 t/m 30-03-2024 > Den Haag, Gentsetraat 22-A
Thema: Het thema van deze expositie draait om de rol van vrouwen aan het hof, hun loyaliteit en verwachtingen. De titel “Ladies in Waiting” verwijst naar de hofdames die vaak in de schaduw van machtige figuren verbleven, zoals koninginnen en prinsessen.

Kunstwerken: Brigit Law heeft hedendaagse kunstwerken gecreëerd die de verhalen van deze vrouwen tot leven brengen. Ze gebruikt verschillende technieken en materialen om de emoties, kracht en kwetsbaarheid van deze historische figuren uit te drukken.

Stijl: De stijl van Brigit Law is expressief en intrigerend. Ze speelt met lijnen, kleuren, texturen en symboliek om diepere lagen van betekenis te onthullen.

Bezoekerservaring: Als je de expositie bezoekt, kun je een reis maken door de geschiedenis en je inleven in de levens van deze vrouwen. Het is een kans om te reflecteren op maatschappelijke rolverdeling en emoties, zoals macht, onzekerheid, onderdanigheid en status. En je kunt je afvragen: hoe zit het met de levens van vrouwen vandaag? En in komende decennia
Brigit Law Loman Den Haag

Brigit is een hedendaagse kunstenaar die zich bezig houdt met fine art figuurtekenen en -schilderen op transparant schetspapier of linnen. Haar werk is ontleend aan levende modellen waarmee ze de emoties van mensen test. Haar werk verleidt je om jezelf, je lichaam en de wereld om je heen te zien. De manier waarop ze haar figuren en portretten neerzet is intens en rauw, maar ook zacht, kwetsbaar en naakt. In haar creatieve proces werkt ze voornamelijk met houtskool, pastels en olieverf, het perfecte medium om het verlangen, vrijheid en (zelf)liefde in een complexe wereld uit te drukken.
Brigit is autodidact. Sinds 2017 is kunst een serieus onderdeel van haar leven. Haar werkatelier is een open sociale en creatieve ontmoetingsplek in Den Haag waar ze samenwerkt met andere kunstenaars en vrijdenkers. Kunstzinnige uiting is voor Brigit haar emotionele vangnet, waarin ze zichzelf en haar omgeving bevraagt en lief heeft.

Stuur een bericht naar Brigit Law Loman