Wijnand Bredewold

Wijnand Bredewold Zwolle
Crossfading Places
De gebouwen uit mijn persoonlijke verleden zijn verdwenen …
Ze hebben plaatsgemaakt voor nieuwe gebouwen …
Ze zijn crossfaded …

In de omgeving waarin ik ben opgegroeid, zijn gebouwen in de loop van de tijd verdwenen, ze hebben hun functies verloren en zijn vervangen door nieuwe gebouwen met soms nieuwe functies. Voor mij persoonlijk geldt dat zelfs de hele buurt waarin ik ben opgegroeid, Holtenbroek 1 in Zwolle, volledig verdwenen is. Van de belangrijke plekken van mijn jeugd, zoals het huis waar ik ben geboren, de scholen waar ik op zat, het zwembad enz., heb ik oude foto’s gevonden. De plekken heb ik opnieuw gefotografeerd. In dit beeldverhaal worden de oorspronkelijke gebouwen langzaam vervangen (crossfaded) door deze nieuwe gebouwen. De toegepaste muziek is een dronescape, welke de tijdsverandering een extra dimensie geeft.

Wijnand Bredewold (1961) is wat hij zelf noemt een multimedia artist, hij maakt werk vanuit een sterk concept, zoals het ontstaan van het heelal, de natuur en thema’s die te maken hebben met onze leefomgeving. Daarnaast maakt hij ook regelmatig muziek. Voor zijn werk gaat hij op pad met camera’s en geluidrecorders. In zijn laatste project ‘Silence’ is hij op zoek gegaan naar de stilste plek van Nederland. Bestaat er nog echte stilte?
Zijn recente werk ‘Crossfading places’ gaat over verdwenen persoonlijke plekken die zijn vervangen door nieuwe gebouwen met nieuwe functies. Dit werk was te zien tijdens de IJsselbiënnale 2021 vanaf 18 juni. Zie ook dit persbericht: https://www.destadverbeeldt.nl/dubbelexpositie.
Het project ‘Border’ is een langlopend project, daarin probeert hij d.m.v. foto, film en audio de sfeer vast te leggen op de landgrenzen die tegenwoordig geen functie meer hebben te lijken.
  • Fotografie
  • Multimedia
  • Installatie
  • Conceptueel

Stuur een bericht naar Wijnand Bredewold