Museum Belvédère

Museum Belvédère Heerenveen

In het schilderachtige Oranjewoud, vlakbij het prachtige Landgoed Oranjewoud, ligt Museum Belvédère. Het strak vormgegeven Museum Belvédère is hét museum voor moderne en hedendaagse Noord-Nederlandse kunst.

Het langgerekte museumgebouw vormt een kijkdoos waarin alleen de beleving van de kunst telt. Het moderne gebouw heeft een natuurlijke plaats in het nieuwe landschapspark; de donkere gevel valt bijna weg tegen de stammen van de bomen. Vanuit het museumcafé heeft u een prachtig uitzicht op het bijzondere museumpark met het grand canal, dat de moderne baroktuinen doorsnijdt, en aan het einde daarvan Landgoed Oranjewoud.

De vaste collectie van het museum bestaat uit twintigste-eeuwse en eigentijdse beeldende kunst uit Friesland. Hiermee is Museum Belvédère de thuishaven van de belangrijkste Noord-Nederlandse kunstenaars van de twintigste eeuw. Hun schilderijen worden getoond samen met dat van geestverwanten uit Nederland en Vlaanderen.
Tot de vaste collectie horen onder andere werken van Hendrik Werkman, Thijs Rinsema, Jan Mankes, Jean Brusselmans, Jan Altink, Gerrit Benner, Willem Hussem, Roger Raveel, J.C.J. Vanderheyden en Robert Zandvliet.

Museum Belvédère organiseert ongeveer vijf exposities per jaar. Bovendien vinden er talloze culturele activiteiten als concerten, lezingen en kleine voorstellingen plaats. Rondleiding in zowel het museum als het park zijn op aanvraag mogelijk. De verschillende ruimtes van het museum kunnen ook worden gehuurd voor vergaderingen, feesten of bijeenkomsten.

Openingstijden

dinsdag t/m zondag 11.00-17.00 uur
eerste kerstdag en nieuwjaarsdag gesloten

Contact

Museum Belvédère
Oranje Nassaulaan 12
8448 MT Heerenveen
Nederland
Tel: 0513 644999

www.museumbelvedere.nl

1782 dagen geleden bijgewerkt

Stuur een bericht naar Museum Belvédère