Galerie de Sleedoorn

Nu te zien

Ziel en hart. Beelden en primeur met grafiek in Galerie de Sleedoorn

Tentoonstelling t/m 19-12-2023 > Zetten
Winter
(2)
Reunion
(3)
Stoneman
(4)
Winter
Galerie de Sleedoorn organiseert van 24 november tot en met 17 december een bijzondere en indringende expositie. Hilde Klomp toont haar beelden van divers materiaal en voor het eerst haar grafiek. De expositie wordt feestelijk geopend op zondag 26 november om 15.00 uur.

Ziel en hart
Met haar werk laat Hilde Klomp zien hoe ogenschijnlijk simpele dingen mooi kunnen zijn. In haar beeldhouwwerk experimenteert ze met verschillende materialen en technieken. Zo werkt ze onder meer met rasters die in de bouw worden gebruikt bij het versterken van wanden en plafonds.
De beweging en de menselijke gestalte zijn haar grootste inspiratiebronnen. Ze houdt haar ogen open voor het toeval en zoekt bewust onbetreden paden op. Ervaringen in haar leven hebben invloed op haar werk en worden weerspiegeld in haar kunstwerken.

Al in 2004 ontstond de liefde voor het beeldhouwen. Aanvankelijk was het vooral brons waar Klomp mee werkte. De belangstelling voor haar werk groeide en zo werd zij in 2009 winnaar van de Leonardo da Vinci Award voor beeldhouwen. Zij bleef doorstuderen en gaandeweg voegde zij aan haar beelden andere en soms ongewone materialen toe. Haar werk is regelmatig in binnen- en buitenland te zien.
Klomp verdiept zich momenteel in grafische technieken. En op deze expositie toont ze voor het eerst haar monotypes.

Kom genieten van deze bijzondere expositie!

Galerie de Sleedoorn is open op vrijdag-, zaterdag- en zondagmiddag van 14.00 tot 17.00 uur. Piersonstraat 11b, Zetten, www.sleedoorn.nl.

In Galerie de Sleedoorn huist een galerie en een kunstuitleen van de stichting Raamwerk. Het is een samenwerking tussen vrijwilligers en leden van het kunstenaarscollectief Het Venster. De galerie en de kunstuitleen is opgericht in 1986 als geesteskind van mevrouw Hittema. In 2010 werd een nieuwe vleugel aangebouwd aan de oude galerie wat meer ruimte voor exposities en faciliteiten opleverde.Galerie de Sleedoorn organiseert 7 exposities per jaar.

Openingstijden

Tijdens exposities: vrijdag, zaterdag en zondag van 14.00-17.00 uur

Contact

Galerie de Sleedoorn
H. Piersonstraat 11b
6671 CK Zetten
Nederland
Tel: 0647569614

www.sleedoorn.nl

23 dagen geleden bijgewerkt

Stuur een bericht naar Galerie de Sleedoorn