Maartje Ansems

Maartje Ansems Ospel
Maartje Ansems Ospel (2)
Collage - Green Man
Jaar: 2021

Techniek: digitale collage
Formaat: 80 x 80 cm
Materialen: fotodruk op alu dibond
Maartje Ansems Ospel (3)
Collage - Woestijnvrouw
Jaar: 2020-2021

Techniek: analoge collage
Formaat: 63,5 x 88,5 cm
Materialen: foto, papier, verf en gekleurde labels op Multiplex
Maartje Ansems Ospel (4)
Collage - Samenvezelen
Jaar: 2021-2022

Techniek: collage op textiel
Formaat: 125 x 125 cm
Materialen: fotodruk op textiel met borduurwerk

In de periode van juli tot en met december 2021 is dit textiele werk ontstaan. Ik heb hiervoor fotografische afbeeldingen gebruikt die ik op stof heb gedrukt, stofresten en borduurwerk, gedeeltelijk gedoneerd door geïnteresseerden. Deze verschillende onderdelen zijn op een abstracte manier met elkaar ‘verweven’ door middel van de collagetechniek. Het overkoepelende thema is de natuur die ons omgeeft en de gebruikte beelden hebben hier allemaal direct of indirect mee te maken.

Mijn primaire doel bij het maken van deze textielcollage was enerzijds het creëren en versterken van een gevoel van saamhorigheid tussen de mensen die iets hebben bijgedragen aan het werk. Deze zijn een essentieel onderdeel geweest, omdat ze een grote meerwaarde hebben gegeven op het gebied van diversiteit en gelaagdheid van werk. De voorwaarde voor het insturen van een bijdrage was dat er en positieve herinnering aan verbonden moest zijn. Deze positieve herinnering, goede gedachten en intenties geven het kunstwerk een speciale energetische lading. Anderzijds wilde ik een positief signaal uitzenden naar de natuur door het als hoofdonderwerp te maken en daarmee de aandacht hierop te vestigen.

De titel "Samenvezelen" is samengesteld uit de woorden "samen" en "vezelen" en verwijst naar de uitvoering van het werk op stof (vezels). Ook verwijst deze naar de traditie van familie, vrienden en buren die samen een tapijt maken voor een aankomend bruidspaar en daarbij allerlei positieve gedachten en wensen voor vruchtbaarheid en een lang en gelukkig leven in het doek weven. In dit geval gingen de positieve gedachten en wensen naar de natuur om ons heen.

Ik ben gefascineerd door de interactie en (dis)connectie van de mens met zijn eigen binnen- en buitenwereld. Hiervoor onderzoek ik de relatie van de mens tot de natuur en reflecteer op menselijk gedrag en emoties.

Mijn artistieke werk bestaat uit collages, foto's, werken op textiel en projecten op locatie.

Contact

Maartje Ansems
Ospel
Nederland

www.maflab.com

113 dagen geleden bijgewerkt

  • Fotografie
  • Multimedia
  • Textiel
  • Diversen

Stuur een bericht naar Maartje Ansems