Ans Joosten

Ans Joosten Panningen
With a Golden Mask
Realise time after time the physical fragility of life that we have to encounter during our lives on this earth.
This exposure and perception of our weakness within a human-economical system. Is something that often will not be healed, or at least not by the physical nursing systems that we get confronted with.
This golden layer of protection that we create, is a second skin. She is showing the fractures of the many beatings and confrontations that we have to endure during our lives, as well as to protect our loved ones.
Material: Marble, 24K Gold leaf Mario Berta Battiloro Venice
Dimension: 150/35/20 cm
Current location: Exhibited, Private Atelier The Netherlands
Link. https://www.berta-battiloro.com/foglie-oro-argento-per-decorazioni-artistiche/
Ans Joosten Panningen (2)
Wisdom
Wisdom, overseeing, a silence within, sometimes physical scream rages. Without judgment or incomprehension, yet shaking her head when she looks down on the world.
Material: Springstone
Dimension: 50/40 cm
Current location: Exhibited, Masterlight The Netherlands
Link: https://masterlight.com/nl/home
Ans Joosten Panningen (3)
Silent Movement
Look around, within, without, perceiving, receiving.
You are always moving forward, even if this feels like something moving back. Sometimes running, crawling, sleeping, twisting, dancing.
Follow the path you want to pursue in life, if someone else chooses for you, it will be a treadmill.
Material: Mazy Noir
Dimension: 55/20 cm
Current location: Exhibited, Private Atelier The Netherlands
Ans Joosten Panningen (4)
The Athlete
Thrown back into vulnerability you get up again and again, you make no illusions but try to seize life, and cherish the moments of intense happiness.
Movement is never in one direction, we twist, push, and jump around. bending to manoeuvre through life.
Material: Marble Bardiglio
Dimension: 30/15 cm
Current location: Exhibited, Private Atelier The Netherlands

Een dromer, een denker, gewoon zijn en niet doen alsof.
Een wezen dat kwetsbaar en krachtig is, een danser in communicatie, deze tegenstellingen zijn geworteld vanuit een diepe intentie om dichter te komen bij haar eigen ik. een poging tot het begrijpen van in wat voor een menselijke en niet-menselijke wereld wij leven.

Autodidact beeldhouwster, het vermogen om te creëren is iets dat van binnenuit komt.
Technieken en manieren van werken ontwikkelden zich in de loop van de tijd, door studie, blootstelling en experimenteren met verschillende materialen en redeneringen ingebed in technieken uit de oudheid. Altijd werken met de kracht en het vermogen van de handen vanuit een onbewuste gedachte.

Streven naar menselijke gelijkheid, en bewustzijn van wederzijds respect. Eerlijkheid, waarachtigheid, zorgzaamheid en respect voor elkaar zijn de drijfveren in haar werk in één woord ‘True Love’. Wij mogen weer versteld staan.

Ans zei dat het maken van steen voor haar iets is dat al wordt gedaan zolang er mensen op deze aarde ronddwalen. Het ontwikkelde zich in de richting van het vormen van amuletten, voorwerpen en beelden om bijvoorbeeld de Venus van Willendorf te aanbidden vanaf de laat-paleolithische periode tot de hellenistische periode, toen er werd gezocht naar een bepaald perfect beeld van de menselijke belichaming. De propaganda, de verhalen en de overdracht van het dagelijks leven door middel van sculpturen in steen.

Haar fascinatie voor menselijke beweging, de huidige levensomstandigheden, tijden en de manieren waarop we waarnemen om ‘zo deze tijden’ beïnvloeden mijn manieren om samen met de steen en zijn wezen te creëren.

Openingstijden

op afspraak

Contact

Ans Joosten
Loosteeg 18
5981NJ Panningen
Nederland

www.ansjoosten.com

81 dagen geleden bijgewerkt

Stuur een bericht naar Ans Joosten