Marcel Witte

Marcel Witte Alkmaar
Alkmaar Artist Impression - Collage van meerdere foto's

Fotograferen is altijd mijn passie geweest. Begin 2018 besloot ik mijn hart te volgen en heb ik mijn loopbaan als business controller verruild voor een carriere als professioneel fotograaf.

Dit was de beste beslissing in mijn leven.

Een groot compliment is dat mensen weten dat een foto van mij is, zonder mijn naam erbij staat. Ik heb in de loop der jaren mijn eigen stijl ontwikkeld.

Een foto is voor mij veel meer dan op de juiste plaats op het juiste moment op het knopje drukken. Een goede foto vertelt een verhaal, brengt sfeer en emotie over.

Of het nu een landschap is, een stadsgezicht of een portret. Een foto moet altijd iets speciaals hebben. Ik wil van elk onderwerp een geweldige foto maken.

Technieken

Ik gebruik verschillende technieken om het perfecte beeld te creëeren. Dat kan zijn een extreem laag standpunt zijn of een zeer lange sluitertijd. Nabewerking is een integraal onderdeel van de totstandkoming van het uiteindelijke beeld.

Veel tijd steek ik in de planning. De mooiste locatie vinden, de compositie en het mooiste licht. Vaak is dat ’s ochtends vroeg of juist in de avond.

Fotokunst

Het Hollandse landschap gefotografeerd bij een opkomende zon met een flard mist boven de velden. Een oude stad in de avond als de lichtjes aangaan en alles een magische sfeer krijgt. Van gewone taferelen iets bijzonders maken.
Dat is wat ik doe en wat ik onder fotokunst versta.
  • Fotografie

Stuur een bericht naar Marcel Witte