favorietenVerwijder uit favorieten

Kunstfort bij Vijfhuizen

Meer...
Verwacht

Perspectives

Tentoonstelling 10-03-2019 t/m 10-03-2019 > Vijfhuizen

Kunstfort bij Vijfhuizen biedt met Perspectives een interdisciplinair, cultureel publieksprogramma

Kunstfort bij Vijfhuizen organiseert op zondag 10 maart 2019 het publieksprogramma Perspectives met tentoonstellingen, gesprekken en performances. Kunstenaars presenteren hun werk in en rondom het Kunstfort: in het fort zelf, in de Genieloods, in de logies en op het eiland. Uitgangspunt is de esthetiek van het alledaagse. Verschillende perspectieven – zoals die van de omwonenden, collega’s op het Kunstfort, gemeentelijke buren, lokale makers en ambachtslieden, en internationale creatieven – komen samen. Welke ideeën over schoonheid en vormgeving brengen de diverse gemeenschappen op het Kunstfort bijeen?
Deelnemende Kunstenaars
Gedurende de dag zullen onder andere de volgende kunstenaars deelnemen: Benedikte Bjerre, Malissa Canez Sabus, Quynh Dong, Michael Guidetti, Richard John Jones, Johannes Schwartz, Dan Solbach, Daniel Vorthuys en Jay Tan. Directeur Zippora Elders maakte de selectie samen met kunstenaar Bruno Zhu, van wie zij in 2015 een tentoonstelling cureerde bij Foam.

Deelname
Naast de geprogrammeerde kunstenaars heeft het Kunstfort een Open Call uitgezet, gericht op ambachtslieden uit de regio. Makers uit de regio wordt gevraagd om documentatie en uitleg over hun werk in te sturen. Daarbij kan gedacht worden aan allerlei ambachtelijke vaardigheden en methodes – zoals meubel- en interieurmakers, haken, visserij, zeep maken, edelsmeden, bloemschikken, fermentatie et cetera. Uit de reacties worden twee makers uitgekozen voor deelname aan het publieksprogramma Perspectives op 10 maart. In overleg met het Kunstfort wordt een presentatie gerealiseerd, onder voorbehoud van beschikbare middelen en passende ruimte. Over de selectie kan niet gecorrespondeerd worden.

Periode en deadline
Stuur een kort presentatieplan, biografie/cv (totaal 1 pagina) en afbeeldingen (website of maximaal 5 MB) naar info@kunstfort.nl onder vermelding van OPEN CALL PERSPECTIVES. Deadline Zondag 17 februari.
www.kunstfort.nl | info@kunstfort.nl | +31 (0) 23 5589 013

*In verband met de aankondiging van de Klimaatmars op zondag 10 maart bestaat de mogelijkheid dat het publieksprogramma Perspectives een dag eerder plaatsvindt op zaterdag 9 maart. Blijf op de hoogte via de Kunstfort website, Facebook en Twitter.

Kunstfort bij Vijfhuizen

 • Schilderkunst
 • Beeldhouwkunst
 • Keramiek
 • Sculptuur
 • Manifestatie
 • Multimedia
 • Grafiek
 • Tekeningen
 • Installatie
 • Conceptueel
 • Beeldentuin
 • Ruimtelijk
 • Textiel
 • Diversen

Het monumentale Fort bij Vijfhuizen is een van de eerste betonnen gebouwen in Nederland en maakt deel uit van de Stelling van Amsterdam; een grootschalig 19e-eeuws verdedigingsplan dat nooit volledig in werking is gezet, en in 1996 werd uitgeroepen tot UNESCO Werelderfgoed.
Het eiland wordt omringd door onderscheidende voorbeelden van Nederlandse ruimtelijke planning, zoals de 19e-eeuwse polderlandschappen en de 20e-eeuwse Vinex-architectuur.
Sinds 2005 is het forteiland een bestemming voor kunst, een bijzondere plek waar beeldende kunst en militair erfgoed samenkomen. De tentoonstellingen spiegelen de omgeving van het fort: een collage van kunstmatige landschappen waarin de natuur is ingezet voor diverse – nu vaak verouderde – doeleinden.
Sinds 2016 is er een nieuwe directie. De programmering is geïnspireerd op sciencefiction – kunstenaars scheppen alternatieve realiteiten en bevragen bestaande systemen.

Openingstijden

Het fortterrein is vrij toegankelijk op maandag t/m zondag van 10.00-17.00u.

De expositieruimte in het fort is geopend op maandag, dinsdag, woensdag van 13.00-17.00 uur & op vrijdag-, zaterdag- en zondagmiddag van 13.00-17.00 uur, toegangsprijs 4,00 euro p.p.
(Kijk op www.kunstfort.nl voor informatie over de winterstop.)

De keuken van Restaurant 't Fort is geopend op dinsdag t/m zondag van 11.00-17.00u.

Kunstfort bij Vijfhuizen Vijfhuizen

Stuur een bericht naar "Kunstfort bij Vijfhuizen"