GaleriAle

GaleriAle Oosthuizen

GaleriAle omarmt de Zeevang

Oosthuizen – Zondagmiddag 11 februari vindt bij GaleriAle, gelegen aan de Raadhuisstraat 17 te Oosthuizen, de opening van een nieuwe expositie plaats. Deze expositie heeft alles te maken met de Zeevang: De Polder Zeevang is een voormalig ‘eiland’. Wie hier goed om zich kijkt ziet duidelijk de kronkelende veenstromen, en de dwars hierop gegraven sloten. Dit heet veerverkaveling. Het toont de oudste bewoningsgeschiedenis in het veengebied. Vroeger, toen de Zuiderzee er nog was, zetten ze bij eb gewoon de sluizen open, en dan stroomde het water weg. Nu moeten grote gemalen de Zeevang drooghouden.
De nieuwe expositie ‘Zeevang’ heeft hier alles mee te maken: Mark Vaarzon Morel, Marjanka Bregonje, Charlotte de Boer en Sandra Ale, allen Zeevangse kunstenaars, exposeren bij GaleriAle hun visie op het prachtige Zeevang.
Mark Vaarzon Morel heeft aan de Rietveldacademie de richting ‘vrij schilderen en tekenen’ gevolgd. Naast zijn kunstenaarsleven werkt Mark hard in en op zijn manege ‘de Paardenhof’. Bij GaleriAle exposeert Mark olieverfschilderijen en pasteltekeningen beiden met een snelle toets vervaardigd.
Marjanka Bregonje, ooit begonnen als autodidact, heeft inmiddels diverse materialen en technieken onder de knie en heeft zich ontpopt als een ware kunstenares. Bij GaleriAle exposeert Marjanka diverse bloemen, geschilderd met olieverf, acryl en aquarel.
Charlotte de Boer is amateurfotografe. Zij fotografeert al jarenlang en maakt graag landschapsfoto’s in de mooie Noord-Hollandse polders zoals de Zeevang, Beemster en Schermer. De foto’s die Charlotte bij GaleriAle exposeert, zijn onbewerkte foto’s van de Zeevang, gemaakt met de mogelijkheden die de camera-instellingen bieden.
Voor Sandra Ale, Eigenaresse van GaleriAle, is deze expositie een ‘thuiswedstrijd’. Zij exposeert verschillende druktechnieken, waarbij de onderwerpen gebaseerd zijn op de Zeevang.
Zondagmiddag 11 februari is vanaf 15.30 de feestelijke opening van deze nieuwe expositie bij GaleriAle. Iedereen wordt verwelkomd met een drankje en een hapje. De reguliere openingstijden van GaleriAle zijn zaterdag en zondag van 10.00 tot 17.00 uur. Bezichtiging buiten de openingstijden kan op telefonische afspraak, 0299 – 741000. Kijk ook eens op www.galeriale.nl

Openingstijden

Zaterdag en zondag van 10:00 tot 17:00 en op afspraak

  • Schilderkunst
  • Keramiek
  • Sculptuur
  • Grafiek

Stuur een bericht naar "GaleriAle"