Maud Quaedvlieg

Maud Quaedvlieg Breda
Maud Quaedvlieg Breda (2)

De schilderijen van Maud Quaedvlieg ontstaan altijd intuïtief en spelenderwijs, waarbij zij zich laat leiden door wat zich op dat moment aandient.
Uit de vele reizen die zij maakte haalt zij veel bezieling, evenals uit teksten en gedichten.

Haar schilderijen ogen speels en poëtisch, ze tonen handschrift en dynamiek. Ze vormen een spel tussen abstractie en figuratie. Maud heeft een opmerkelijk kleurenpalet, evenals een bijzondere gelaagdheid in haar werk. Zij schildert zonder houvast, zonder een vooropgezet plan en is daarbij overgeleverd aan de beleving. Het is uiteindelijk het resultaat van kijken, onderzoeken, aftasten, bedekken en tevoorschijn halen.

De schilderijen geven hun geheim slechts ten dele prijs en vertellen nooit een letterlijk verhaal. Er blijft ruimte voor het onzegbare, voor het raadsel, voor het spel. Op deze manier vertelt zij over kwetsbaarheid en kracht, helderheid en geheimzinnigheid, bewogenheid en stilte.

Maud Quaedvlieg woont en werkt in Breda. Ze studeerde vrij schilderen en monumentale vormgeving aan de kunstacademie St. Joost in Breda en vrij schilderen en grafiek aan de WBK (Werkplaats voor Beeldende Kunsten) in Den Haag.

Openingstijden

Op afspraak

  • Schilderkunst
  • Fotografie
  • Tekeningen

Stuur een bericht naar "Maud Quaedvlieg"