Jolanda Bakker - vd Ploeg

Jolanda Bakker - vd Ploeg Schagen
The water lilies, 70 x 100 cm, acrylic on paper, 2022
Jolanda Bakker - vd Ploeg Schagen (2)
The forest, 70 x 100 cm, acrylic on paper, 2021

Jolanda Bakker - van der Ploeg

Jolanda Bakker – vd Ploeg is geboren in 1981 en is opgegroeid in Middenmeer in Noord Holland. Ze woont nu in Schagen samen met haar man en twee kinderen.

Jolanda haalt haar inspiratie uit de natuur, net als toen ze een kind was in Middenmeer; wandelen, kajakken of varen met de boot. Ze maakt foto's ter inspiratie. De kleine details van de natuur inspireren Jolanda eindeloos en ook de prachtige kleuren en het zonlicht. Ze combineert het impressionisme met meer expressionisme in haar werk, zodat ze van wat ze heeft gezien haar eigen wereld kan creëren in een huiselijke sfeer met een harmonische en serene ambiance. Ouderwets maar modern, ze schildert losjes en kleurrijk. Ze laat zich inspireren door Matisse en David Hockney.

Ze gebruikt professionele acrylverf van Lascaux omdat het snel droogt en je het in lagen kunt schilderen met felle kleuren.

Ze was altijd aan het tekenen en schilderen toen ze opgroeide en volgde schildercursussen. Ze was 9 jaar lid van een kunstgroep in Schagen. Op 30-jarige leeftijd studeerde ze 4 jaar aan de MIX Art Academy, Amsterdamse kunstacademie. Na de Academie werd ze door haar voormalige docent van de Amsterdamse Kunstacademie gecoacht tot professioneel kunstenaar.


Mix Academy Amsterdam

Jolanda heeft 4-jaar gestudeerd aan de Mix Academy in Amsterdam. Van 2009 -2013

'De MIX Academy laat de studenten hun 'ware zelf' ontdekken en begeleidt de ontwikkeling van hun eigen stijl door te leren. Om creatief te zijn van binnen uit, niet om te pushen, maar te gebruiken wat er al is en te focussen op je kracht. Iedereen is uniek in het gebruiken van hun creativiteit.'
  • Schilderkunst

Stuur een bericht naar Jolanda Bakker - vd Ploeg