Gera Zoet

Gera Zoet Apeldoorn

Mijn Zomergevoel
100 x 100 cm
Zelfportret met Cobra op doek
Geschilderd voor de expositie 'Een Zomers Gevoel'
bij Studio28 in Apeldoorn, juli 2017


Solo-expositie Gera Zoet in de Loolaan Galerie te Apeldoorn, een rondleiding

Gera Zoet

  • Schilderkunst

Gera Zoet uit Apeldoorn (1973) maakt modern figuratief werk, met een knipoog naar het symbolisme en surrealisme. Vrouwen spelen de hoofdrol in haar schilderijen. Eigen indrukken, ervaringen, emoties en dromen worden al schilderend verwerkt. Ze noemt zichzelf een emotieschilder: de emotie is persoonlijk, maar elk schilderij staat voor een universeler en breder thema.

Ze maakt in haar werk gebruik van symbolen. En het werk kenmerkt zich door sterke contrasten: contrasten in kleur, donker en licht en plat en ruimtelijk. Ze vermengt realistische elementen met bijvoorbeeld expressionistische of decoratieve elementen. Hiermee componeert ze haar eigen wereld in een unieke en herkenbare eigen stijl. Het leven zelf, de natuur en schoonheid zijn belangrijke inspiratiebronnen.


De figuren in haar werk lijken vaak los te staan van hun omgeving, ze lijken uitgeknipt te zijn en er los voor geplaatst, dit geeft een vervreemdende sfeer. Alsof ze niet werkelijk met hun omgeving verbonden zijn, als in een lucide droom. Ze kunnen zich er elk moment van losmaken.

Openingstijden

Atelierbezoek thuis mogelijk op afspraak. Tel: 06-39084589

Stuur een bericht naar "Gera Zoet"