Cynthia Dekeyser

Cynthia Dekeyser Tilburg
Cynthia Dekeyser Tilburg (2)

Cynthia Dekeyser

  • Schilderkunst
  • Beeldhouwkunst
  • Fotografie
  • Sculptuur
  • Installatie
  • Ruimtelijk

Curriculum Vitae


Cynthia Dekeyser (1975)


Geboren in Torhout België behaalde zij in 1997 met grote onderscheiding haar diploma Pedagogisch Hoger Onderwijs Afdeling Plastische Kunsten aan de Campus Sint Andreas te Brugge

In 1998 startte zij in Brugge in het onderwijs als vakleerkracht plastische kunsten en vestigde zij zich later in Oss, waar zij tot begin 2001 op verschillende plaatsen werkzaam was als vakleerkracht schilderen en plastische kunsten.

Bij kunstenaar en bronsgieter Jeffrie Devriese in Torhout deed zij in 1996 een stage om praktische ervaring op te doen in het brons gieten. Bij Atelier van Lieshout in Rotterdam werkte zij een tijd om ervaring op te doen in het werken met polyester.

Tijdens haar studie was zij al erg actief en participeerde zij in een aantal kunstzinnige projecten. Toen nam ze al deel aan exposities. In de periode dat zij in het onderwijs werkte, constateerde ze dat dit zoveel energie van haar vroeg, dat haar eigen creatieve werk daaronder ging lijden. Om die reden besloot zij begin 2001 zich geheel aan haar kunst te gaan wijden en richtte al haar energie op het maken van kunst en alles wat daar mee samenhangt.

In haar sculpturen ontwikkelt zich een eigen stijl waarin de emancipatie en schoonheid van vrouwen steeds meer tot haar recht komt. Hierin zijn op een zeer bijzondere wijze aspecten als vrijheid, ruimte en zelfstandigheid zichtbaar.
Haar schilderwerk is vooral krachtig en onstuimig waarin haar jeugdigheid als kunstenaar vooral de boventoon voert. Zeer sprekend beeld zij mensen uit in hun kracht en emoties. Zij laat een grote artistieke vrijheid zien op de wijze waarin zij haar werk opbouwt.

M. v.d. Wittenboer

Openingstijden

expositie creating.it elke eerste zondag van de maand geopend van 13.00 tot 17.00

Stuur een bericht naar "Cynthia Dekeyser"