Marja Vink

Marja Vink Eindhoven
Marja Vink Eindhoven (2)

Marja Vink

  • Tekeningen
  • Ruimtelijk
  • Textiel

In mijn werk komen steeds 2 thema’s terug n.l. het zoeken en creëren van een eigen plek en verlangens. Lang ben ik bezig geweest met de cirkelvorm. Deze vorm is ontstaan omdat ik een meter ruimte rondom me nodig heb. De cirkel zette ik om in een ruimtelijke vorm, een schaalvorm. Ik heb veel zelf geschept papier gebruikt. Papier scheppen is een prettige techniek omdat die zich erg leent om mee te experimenteren.

Al werkende ben ik (zelf)portretten gaan maken op stof en papier. In de portretten verbeeld ik kwetsbaarheid, kracht, verlangens, weemoed en aardsheid.
Ik heb vooral veel met de naaimachine geëxperimenteerd. Lagen papier op elkaar. Combinaties van papier en stof. Delen wegscheuren waardoor er interessante rafelranden en onverwachte kleurcombinaties ontstaan. De voor- en achterkant zijn vaak heel verschillend.
Een zoektocht die steeds een ander beeld/portret oplevert.

Na een reis door Azië waar ik veel armoede heb gezien, ben ik naar aanleiding van actuele gebeurtenissen borduursels op transparante stoffen gaan maken waarin ik een eigenzinnige visie op hedendaagse gebeurtenissen laat zien. De borduursels gaan over wanhoop, chaos, onrecht, onmacht en veerkracht.

Openingstijden

Mijn atelier is na afspraak te bezoeken.

Stuur een bericht naar "Marja Vink"