Tom

Tom Nijmegen
Tom Nijmegen (2)

Tom

  • Schilderkunst
  • Tekeningen
  • Design
  • Installatie
  • Ruimtelijk

Mijn werk ervaar ik als een onvoorspelbaar proces waarbij lijnen intuïtief ontstaan. Er ontstaan spontaan telkens nieuwe vormen die mij verrassen en uitdagen. Deze intuïtieve wijze van werken biedt mij de mogelijkheid om heel direct het beeld of gevoel dat ik heb, te laten ontstaan en op doek te zetten.

Mijn inspiratie haal ik uit mijn directe, dagelijkse omgeving en gebeurtenissen. Vaak herkenbare emoties en alledaagse situaties. Deze vormen de basis van mijn werk.

Mijn fascinatie is het interpreteren van een beeld of een emotie, zodanig dat ik tot de essentie van het beeld, de gedachte, de emotie of de boodschap doordring. Deze essentiële waarde die overblijft, is mijn subjectieve interpretatie van de werkelijkheid. Deze laat zich in mijn werk manifesteren door een aantal doorlopende lijnen. Hierdoor vallen sommige details weg, terwijl andere juist benadrukt worden. Ik wil ruimte open laten voor de individuele verbeeldingskracht van de kijker, deze vult mijn werk verder in en verrijkt het tegelijkertijd. Hierdoor wordt mijn werk geen interpretatie van mij alleen maar ook dat van de kijker. De oorspronkelijke objectieve waarheid komt zo via allerlei nieuwe interpretaties tot nieuw leven en tot nieuwe ervaringen.

Contact


Tom
Nijmegen
Nederland

76 dagen geleden bijgewerkt

Stuur een bericht naar "Tom "