Joke Vingerhoed

Joke Vingerhoed Blaricum
Joke Vingerhoed, beeldend kunstenaar
www.jokevingerhoed.nl
https://www.singulart.com/en/artist/joke-vingerhoed-21331
Joke Vingerhoed Blaricum (2)
RED FLOWER GARDEN / POPPIES - mixed media op linnen, 90 x 90 cm.
Joke Vingerhoed Blaricum (3)
GUERNSEY - serie ‘Landschappen en zeegezichten’. Website: www.joving.nl
Joke Vingerhoed Blaricum (4)
STRANGE BIRD - serie ‘Abstracte schilderijen’. Website: www.joving.nl

Abstracte schilderijen, bloemenschilderijen, landschappen en zeegezichten.

‘Geïnspireerd door de seizoenen, schilder ik niet wat ik zie maar wat ik voel’.

Het meest kleurrijk zijn de bloemenschilderijen, geabstraheerde werken maar wel met een herkenbare touch. De weidse, soms bijna figuratieve landschappen ogen wat rustiger, meer ingetogen. Een gedachte, situatie of een gevoel wordt ‘verwoord’ in pure abstractie. Ik zoek altijd de uitdaging, wil me niet vastleggen. Dat is mijn vrijheid en levenslange passie voor de schilderkunst. Diversiteit in techniek, textuur en thema’s … Mijn leven is schilderen.

De compositie ontstaat intuïtief, laag over laag. Er gaat geen schets aan vooraf. Met meer dan 40 jaar ervaring als kunstschilder werk ik bij voorkeur met olieverf, acryl en gemengde technieken (mixed media). Het linnen doek is gespannen op een aluminium frame waardoor het nooit kan kromtrekken. Alle schilderijen op deze website zijn te koop, tenzij anders vermeld. Kijk voor een volledig overzicht van mijn werk op www.joving.nl of volg me op https://www.singulart.com/en/artist/joke-vingerhoed-21331 (personal international website).

Schilderen, veelal met paletmes en mijn handen is kijken, voelen, voortdurend zoeken naar balans, experimenteren, grenzen opzoeken maar vooral vormgeven aan wat me raakt.


Joke Vingerhoed | Stroomzijde 74 | 1261 ZW Blaricum | T. 06 1137 4400 | E. jgmvingerhoed@gmail.com | www.jokevingerhoed.nl

Openingstijden

Wil je meer informatie of heb je een vraag? Kom gerust langs, je bent altijd welkom! E-mail: jgmvingerhoed@gmail.com
Voor informatie zie website: https://www.jokevingerhoed.nl/

Stuur een bericht naar Joke Vingerhoed