Marlies Lebesque

Marlies Lebesque Tilburg
Marlies Lebesque Tilburg (2)
Deuren open, dan ben ik aanwezig.
Marlies Lebesque Tilburg (3)

Het kleurenspectrum van Lebesque is herkenbaar alsof het een handschrift betrof.
Door kleurgebruik hebben de abstracte werken een verleidelijke aantrekkingskracht. In het werk van Lebesque zijn de regels op zijn kop gezet, het confronteert en nodigt uit om na te denken over de laatste taboes in de beeldende kunst.
Marlies Lebesque (Heerlen 1951) werkt als beeldend kunstenaar in verschillende eigen technieken; zoals scheuren in de lijncollages, verbinden in de draadfiguren.
Ze maakt schilderijen, objecten, draadfiguren, vloertekeningen, reliefbeelden.

Eind jaren 70 start zij met zorgvuldig samengestelde textiele materialen die een bewerking krijgen; brandmerken, winkelhaken en andere sporen van vernieling. Vernietiging van het SCHONE, aantasting van de esthetische principes zijn dan het uitgangspunt, kortom Punky Textile Art.
De onderwerpen die volgen zijn; de Plooibaren, ( 79) , Macht der gewoonte (routine 1981), het patroonmatige van het bestaan ( 1981-83), doorbreken van patronen ( de muur ),
Daarna zijn de patronen uit elkaar gespat, vallen er gaten in het werk, en wordt het fragmentarische van het bestaan verbeeld. Door Verwondering over verlies aan waarden en normen, volgt bezinning op de ontstane Leegte. Dit blijft tot op heden de mainstream.

Openingstijden

Twee maal per jaar wordt het atelier opengesteld als kunstuitleen. Meestal november en mei. Atelier open tijdens werkdagen, ma-vrij van 12.00 tot 17.30 u.

  • Schilderkunst
  • Multimedia
  • Tekeningen
  • Ruimtelijk
  • Textiel

Stuur een bericht naar Marlies Lebesque