Rachel van Balen

Rachel van Balen Groningen
De door mij beschilderde Vuurtoren van Ameland, voor de Kunstmaand in 2016. Schilderend vanuit een hoogwerker op 55 meter hoogte, in de koude maand november. Een gigantische prachtklus in 3 weken tijd geklaard. Fijne mensen ontmoet met prettige samenwerkingen. Een project om nooit weer te vergeten.
Rachel van Balen Groningen (2)
In deze Linoleumsnede (2018) onderzoek ik de contrastwerking van lijn, vorm en elkaar overlappende (transparante) kleuren. De geabstraheerde beeldtaal roept associaties op met de beeldtaal van oude culturen, zoals die van de Maya's.
Rachel van Balen Groningen (3)
Een voorbeeld van een beschilderde steen. Dit keer als aandenken aan een geliefd huisdier. Maar ik maak ook souvenirs, naamstenen, herinneringen. Alles wat je je maar kan bedenken kan op een steen geschilderd worden. Erg mooi als speciaal geschenk.
Rachel van Balen Groningen (4)
'Little Treasures' - olieverf op doek - 120x100 cm - 2014

gemaakt naar aanleiding van een reis door Australië.

Mijn werk bestaat voornamelijk uit Muurschilderingen, Schilderijen en Hoogdruk (Linoleumsnedes). Mijn grootste project tot nu toe was het vanuit een hoogwerker beschilderen van de 58 meter hoge Vuurtoren van Ameland, voor de Kunstmaand van 2016. Mijn kleinste werk betreft het beschilderen van stenen met bijvoorbeeld dier-portretten. Binnen mijn werk gaat mijn interesse uit naar de contrastwerking van lijnen, vormen en kleuren. Door figuratieve elementen te abstraheren en deze als heldere grondvorm weer te geven, stel ik het open voor nieuwe associaties. Daarbij zoek ik naar diepere symbolische inhouden, en breng de verschillende beeldelementen experimenteel samen in een nieuw verband.

Openingstijden

op afspraak

  • Schilderkunst
  • Manifestatie
  • Grafiek
  • Tekeningen
  • Installatie
  • Ruimtelijk
  • Diversen

Stuur een bericht naar Rachel van Balen