Ine van der Horn

Ine van der Horn Utrecht
Ine van der Horn Utrecht (2)

Ine van der Horn, beeldend kunstenaar uit Utrecht, maakt (delen) van menselijke figuren van leer. Soms wordt dit basis materiaal gecombineerd met andere materialen, zoals glas, textiel of metaal. Een aantal kunstwerken worden als groep gepresenteerd en bestaan uit meerdere menselijke vormen. Elk figuur vertelt haar eigen verhaal en staat dan ook op zich binnen de context van het geheel.
De werken van Ine verbeelden de dieper gelegen lagen van de mens. Het werk laat de toeschouwer nadenken over zichzelf. Hoe staan zij zelf in het leven, in de maatschappij. Het werk roept vragen op. In de kunstwerken van Ine van der Horn ziet een ieder wat hij of zij zelf wil zien als ware het een spiegel. Voor iedereen is dat anders. Wat de toeschouwer ziet vertelt veel over zijn of haar ervaringen in het leven.
Het enthousiasme, de passie en openheid van Ine maken dat de toeschouwer geboeid wordt door het verhaal achter elk werk. Ine wil graag het verhaal van de toeschouwer horen en vertaalt dat verhaal door naar het kunstwerk dan men zojuist ervaren heeft. Door deze ontmoetingen en verhalen ontstaan nieuwe ideeën voor nieuwe werken.

Ine van der Horn, geboren in Hengelo (ov) in 1961, heeft haar opleiding gevolgd aan de kunstacademie (AKI) in Enschede en is afgestudeerd in 1987

Openingstijden

Atelier bezoek op afspraak.

Contact

Ine van der Horn
Daalseweg 68
3555 SW Utrecht
Nederland
Tel: 06-17558046

www.inevanderhorn.nl

3548 dagen geleden bijgewerkt

  • Sculptuur
  • Installatie
  • Ruimtelijk
  • Textiel
  • Diversen

Stuur een bericht naar Ine van der Horn