Ine van der Horn

Ine van der Horn Utrecht
2022/46/12/2/6 acrylverf op papier. Ine van der Horn. Boris Schmidt Fotografie
Ine van der Horn Utrecht (2)
2022/0/2 acrylverf op papier. Ine van der Horn. Boris Schmidt Fotografie
Ine van der Horn Utrecht (3)
Zonder titel. Papier. 2021. Ine van der Horn.

Ine van der Horn, beelden kunstenaar uit Utrecht, werkt sinds haar afstuderen aan de kunstacademie al in verschillende disciplines. Zij laat zich niet beperken door materiaal of uitingsvorm. Op dit moment werkt zij aan sculpturen en schilderijen. Wat nooit verandert, is haar interesse in mensen, menselijke emoties en lichaamshoudingen.

De sculpturen van papier en leer, eventueel gecombineerd met andere materialen, laten meer realistische menselijke vormen zien. De schilderijen, acrylverf op papier, laten geabstraheerde gezichten zien die een bepaalde emotie uitdrukken. Deze zijn vanuit haar gevoel direct op papier gezet terwijl de sculpturen meer tijd en bezinning hebben gevraagd.

Het werk pakt je direct. In eerste instantie zie je de gezichten, de figuren, de houding, de lagen waarmee het werk is opgebouwd. Hoe langer je kijkt hoe meer het gevoel van de gezichten en figuren wordt gereflecteerd. Dit is de kracht van haar werk.

In de kunstwerken ziet iedereen wat het zelf wil zien of voelen, als ware het een spiegel. Voor iedereen is dat anders, net zoals elk persoon anders is.

Ine van der Horn heeft haar opleiding gevolgd aan de kunstacademie (AKI) in Enschede en is afgestudeerd in 1987

Openingstijden

Atelier bezoek alleen op afspraak.

Contact

Ine van der Horn
Californiëdreef 39b
3565 BK Utrecht
Nederland
Tel: 06-17558046

www.inevanderhorn.nl

406 dagen geleden bijgewerkt

  • Schilderkunst
  • Sculptuur
  • Ruimtelijk
  • Diversen

Stuur een bericht naar Ine van der Horn