Bianca van Baast

Bianca van Baast Oisterwijk
Al(l)one - Bianca van Baast
Bianca van Baast Oisterwijk (2)
Coming together - Bianca van Baast - verkocht
Bianca van Baast Oisterwijk (3)
Rondreizend schilderij Een glimp van je ziel. Het origineel is niet te koop. Het doek is wel beschikbaar als giclée. Meer info over het schilderij en haar reis vindt u op www.glimpvanjeziel.nl
Bianca van Baast Oisterwijk (4)
Evolution of love - Bianca van Baast

Wat is leven? Wat is ervoor nodig om als mens voluit te leven in plaats van geleefd te worden of te overleven?
Deze vraag houdt mij al sinds mijn zestiende levensjaar bezig. Mijn zoektocht begon met enkele schetsen, maar leidde al snel tot schilderen, het project ‘Een glimp van je ziel’ en een blog over het volgen van je eigen-wijsheid.

Tot 2012 schilderde ik kale en naakte mensfiguren. Volledig gestript lijken wij mensen meer op elkaar dan we in eerste instantie denken. Vooral innerlijk kennen we allemaal gevoelens van onzekerheid, frustratie, verdriet en boosheid. Maar ook vreugde, liefde, dankbaarheid en hoop.
Ondanks uiterlijke verschillen is elk mens wat dat betreft gelijk aan de ander.
Toch is het te kort door de bocht om het daarbij te laten. Het zijn juist onze interesses, behoeftes, talenten, dromen, en ja zelfs onze beperkingen, die ons waardevol en interessant maken.

De gedachten en gevoelens die we hebben bepalen hoe we op het leven reageren en het vormgeven. Wie vecht tegen of vlucht van wie men is of wat er speelt, creëert tenslotte andere omstandigheden dan wie accepteert, loslaat en meebeweegt.
Sinds 2013 zijn mijn schilderijen dan ook veranderd. De afgebeelde figuren ogen zachter. Ze hebben lief, dromen over idealen, geven zich over, stromen mee en vertrouwen op de creatiekracht waarmee elk mens gezegend is.

Openingstijden

Atelier is te bezoeken op afspraak

Contact

Bianca van Baast
Langvennen Zuid 81
5061NP Oisterwijk
Nederland
Tel: 06-27553153

www.biancavanbaast.nl

387 dagen geleden bijgewerkt

  • Schilderkunst
  • Diversen

Stuur een bericht naar Bianca van Baast