Dianne Nieuwland

Dianne Nieuwland Hengelo

Taken from the Past, Frozen for the Future, 2011
Afmetingen: 44 x 44 x 5 cm

In deze shadowbox zit een verzameling van 49 voorwerpen die bevroren zijn in transparante blokjes. Door het spiegelglas in de box zie je de voorwerpen dubbel. Materialen: hout, spiegelglas, lak, polyester giethars, textiel, papier, glas, keramiek, vilt, elektra materiaal en bladgoud.

Dianne Nieuwland Hengelo (2)

Snarkhunting I, 2012
Afmetingen: 12 x 28 x 8 cm

Dit object is geïnspireerd op "Hunting of the Snark": een komisch en heroïsch gedicht van Lewis Carroll, de man die ook Alice in Wonderland schreef. In 1883 werd het voor het eerst uitgegeven en hoewel het speciaal voor kinderen is geschreven waarderen volwassenen het ook vanwege de komische verhalen en de schijnbare dubbele bodems. Materialen: hout (oud speelgoed), gebakken klei, hoogglanslak, koperdraad en bladgoud.


Dianne Nieuwland

  • Keramiek
  • Ruimtelijk
  • Textiel
  • Diversen

Mijn werkstukken zijn geïnspireerd op de wonderlijke vormen, heldere kleuren en zachte texturen die mij al jarenlang fascineren.
Ik verzamel kleine voorwerpen, maak iets nieuws van keramiek of textiel en combineer het met oude houten kistjes of speelgoed zodat het een nieuwe verzameling wordt. Op deze wijze leg ik mijn herinneringen vast in een nieuwe vorm en bewaar ik het als een nieuwe verzameling. Ik werk o.a. met keramiek, vilt, textiel, oud speelgoed, printplaten, giethars, houten kistjes en 'gevonden voorwerpen' uit de kringloopwinkel.

Academie voor beeldende kunst, AKI/Artez Enschede
Diploma 2004: Gemengde media

Stuur een bericht naar "Dianne Nieuwland"