Rens Hoekstra

Aanbieding Schilderijen Rens Hoekstra bij Postma Interieur

Tentoonstelling t/m 21-09-2020 > Drachten
Permanente expositie schilderijen Rens Hoekstra bij Postma Interieur Drachten
(2)
Werk van kunstschilderes Rens Hoekstra combineert fraai met moderne meubels bij Postma Drachten
(3)
Schilderijen van Rens Hoekstra vervolmaken uw interieur
Op zoek naar een origineel schilderij voor uw interieur? Bezoek de expositie met schilderijen van Rens Hoekstra in de toonaangevende interieurzaak Postma in Drachten. Op maandag t/m zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur
Rens Hoekstra maakt schilderijen voor thuis en in de werkomgeving, kiest aansprekende onderwerpen, plaatst deze in verrassend perspectief en licht ze fraai uit. De forse penseelstreek, expressief kleurgebruik en clair-obscur geven haar werk dynamiek en monumentaliteit. Vanaf 21 september 2019 biedt Rens interessante korting op een deel van haar vaste collectie bij Postma Interieur Drachten. https://www.postmainterieur.nl Zie voor haar hele oeuvre en cursusaanbod: www.renshoekstra.nl.
Rens Hoekstra Akkrum
Rens Hoekstra Akkrum (2)
Open Atelier van Rens Hoekstra elke laatste twee weekenden van september.
Rens Hoekstra Akkrum (3)
Aaisykje 40 x 160 cm olie op paneel

De Friese schilderes Rens Hoekstra maakt aansprekende schilderijen van landschappen, mensen en dieren in uiteenlopende contexten. Rens geeft schilderlessen en -workshops voor beginners en gevorderden, groepen en bedrijven in Akkrum en op locatie. Zij is een ervaren docent die haar vakkennis enthousiast en deskundig overdraagt op cursisten en daarbij oog houdt voor de sfeer in de groep. Haar schilderijen zijn figuratief en geabstraheerd en worden gekenmerkt door expressief kleurgebruik, licht en clair-obscur.

De forse penseelstreek geeft haar schilderijen dynamiek en monumentaliteit.

Rens: "Gelaagdheid en doorwerktheid spreken me aan. Ik vind het belangrijk dat je terug kunt zien welke worsteling ik heb doorgemaakt". Ondanks het expressieve blijft het stille van kracht. Het werk is niet verhalend maar laat het beeld zien zoals het vanuit het werk is ontstaan. De inspiratie ontstaat door beelden uit de dagelijkse realiteit of uit eigen fantasie en heeft de lichaams- en gezichtsuitdrukking van mens en dier als thema. De figuren zijn herkenbaar in hun emotie en spreken daarom tot de verbeelding. De natuur in de landschappen ontstijgt de realiteit en geeft de beleving ervan weer.

Openingstijden

op afspraak

Stuur een bericht naar "Rens Hoekstra"