favorietenVerwijder uit favorieten

Rens Hoekstra

Meer...

Schilderijen Rens Hoekstra in VVV kantoor Akkrum

Tentoonstelling t/m 12-07-2018 > Akkrum

Het VVV gebouw in Akkrum tussen Coopersburg en de passantenhaven.

(2)

VVV kantoor Akkrum in gebruik bij schilderes Rens Hoekstra

Dankzij Plaatselijk Belang Akkrum Nes heeft het voormalige VVV kantoor aan het Heechein/ Ljouwterdyk te Akkrum weer een bestemming. De Akkrumse kunstschilderes Rens Hoekstra gebruikt de fraai gelegen ruimte om haar werk aan passanten te tonen. Op afspraak en op tijdstippen dat Rens er werkt is het gebouw vrij toegankelijk. Bel 06 42012012. Voor meer informatie over Rens haar werk zie deze site of www.renshoekstra.nl

In 2013 is deze ruimte eerder gebruikt door portret- en kunstschilder Maurice Brenkman.

Rens Hoekstra

  • Schilderkunst

De Friese schilderes Rens Hoekstra maakt aansprekende schilderijen van landschappen, mensen en dieren in uiteenlopende contexten. Rens geeft schilderlessen en -workshops voor beginners en gevorderden, groepen en bedrijven in Akkrum en op locatie. Zij is een ervaren docent die haar vakkennis enthousiast en deskundig overdraagt op cursisten en daarbij oog houdt voor de sfeer in de groep. Haar schilderijen zijn figuratief en geabstraheerd en worden gekenmerkt door expressief kleurgebruik, licht en clair-obscur.

De forse penseelstreek geeft haar schilderijen dynamiek en monumentaliteit.

Rens: "Gelaagdheid en doorwerktheid spreken me aan. Ik vind het belangrijk dat je terug kunt zien welke worsteling ik heb doorgemaakt". Ondanks het expressieve blijft het stille van kracht. Het werk is niet verhalend maar laat het beeld zien zoals het vanuit het werk is ontstaan. De inspiratie ontstaat door beelden uit de dagelijkse realiteit of uit eigen fantasie en heeft de lichaams- en gezichtsuitdrukking van mens en dier als thema. De figuren zijn herkenbaar in hun emotie en spreken daarom tot de verbeelding. De natuur in de landschappen ontstijgt de realiteit en geeft de beleving ervan weer.

Openingstijden

op afspraak

Rens Hoekstra Akkrum
Rens Hoekstra Akkrum (2)

Open Atelier van Rens Hoekstra elke laatste twee weekenden van september.

Rens Hoekstra Akkrum (3)

Aaisykje 40 x 160 cm olie op paneel

Stuur een bericht naar "Rens Hoekstra"