Alex Stalenberg

Alex Stalenberg Vinkeveen
L'Intime de l’Être. Doorschijnend Gips-albast uit cherves Richemond (Fr).
Aangekocht.
Alex Stalenberg Vinkeveen (2)
Exchange - Rozmluva. Symposium stuk dat in het wandelpark van Brno by Bystrc in de Tsjechische republiek staat. Eikenhout.
Alex Stalenberg Vinkeveen (3)
Mélodie. Symposium demonstratie stuk in Ruffec Franrijk
Alex Stalenberg Vinkeveen (4)
Chevaleresque - Brons ( verso)
Gegoten bij Wittkamp bij Hamburg, naar een stenen origineel

Alex Stalenberg
Beeldend vormgever
Geboren de 2de juli 1955 in Castricum Nederland
De Amsterdam School waaronder Hildo Krop, wiens werk overal in Amsterdam te vinden is (Hildo Krop: stadsbeeldhouwer Amsterdam 1884-1970) hebben een onmiskenbare invloed op hem gehad. Ook zijn Kunst leraar op de lagere school, Anton Rooskens heeft een CoBrA invloed gehad.

Een ontmoeting met Philip Kowalski brengt hem in contact met de Newyorkse kunstwereld in 1983 en 1984 die een grote invloed hebben op zijn beslissing om zich in 1992 definitief op beeldhouwwerken, installaties en muurschilderingen toe te leggen. In zijn tijd in New York ontmoette hij vele kunstenaars waaronder Jean-Michel Basquiat en Andy Warhol.
De COBRA beweging en primitieve kunst hebben een grote invloed in zijn werk.

In 1985 verruilt Stalenberg Amsterdam voor de Franse zuidkust waar hij een stormachtige ontwikkeling doormaakt die erin resulteert dat hij zich vanaf 1992 uitsluitend met kunst gaat bezighouden.
1992 neemt hij deel aan de oprichting van « Espace Timbauld » (800 m² , 300 kunstenaars en 27.000 bezoekers in 3 maanden!)
Hier worden zijn « Vrijstaande Bas Reliefs » (aan iedere zijde een ander beeld) voor het eerst getoond.
Alex is actief in de Parijse alternatieve creative scene en neemt deel in oprichting en bestuur van de inmiddels legendarische l'Espace Cascades en Pôle Pi (15000 m² met meer dan 800 artiesten).

Als beeldhouwer ontwikkelt hij zich middels creaties in kalksteen, krijtsteen , tekeningen, schilderingen en installaties.
Zijn eerste meerdere-positie-beelden en de rondingen van zijn gedroomde wezens vinden hun publiek. Hij doet mee aan groepexposities in Frankrijk en internationaal. De meerdere soloexposities bevestigen de evolutie van zijn werk.

In 1997 verlaat hij de Parijse regio en installeert zich in het departement van de Charente. Hij werkt hier veel met het lokale kalksteen en het gipsalbast uit de omgeving van de Cognac.
Hier werkt hij verder aan zijn multi-positie-beelden en realiseert enkele opdrachten voor stichtingen kerk.

Ontmoetingen met collega-beeldhouwers leiden tot medewerking aan symposia over monumentale beelden in Frankrijk en er buiten.
Hij is oprichter en mede oprichter van meerdere artiestenverenigingen waaronder Art In Nature International Network, Carrefour de la Création en tevens het ARPPM (de regionale organisatie voor de promotie van het steen en de betrokken beroepen).
Alex heeft steeds les gegeven aan jonge mensen en hij adviseert en begeleidt stagiaires.

Inmiddels heeft Alex Stalenberg een groot aantal exposities op zijn naam staan en zijn eigen beeldhouwstijl heeft duidelijk z'n eigen persoonlijkheid gevonden. Zijn werk is opgenomen in privécollecties in Frankrijk en erbuiten.
In 2005 installeert Alex Stalenberg zich in La-Rochelle waar hij zijn persoonlijke atelier en galerie opent genaamd « AS-Art »
In 2006 biedt hij zijn monumentaal werk aan voor publieke pleinen en symposia.

Alex zoekt naar de essentie van de vormen. Zijn boodschap, gevat in zijn beelden waar de anatomie nieuw wordt bekeken en de driedimensionele, multi-positie-werkstukken brengen het publiek tot meervoudige ontdekkingen en gedachten.

Naar een avonturenland van het onderbewustzijn. Een wereld waar men niet meer onderuit kan zodra men dit werk bekijkt.

Jeroen Bechtold 2006==
http://samovaren.se/mysp/langu.swf

Contact

Alex Stalenberg
84 rue de la Libération
F-24360 Vinkeveen
Nederland
Tel: 00 33 784822825

naar de website

376 dagen geleden bijgewerkt

  • Beeldhouwkunst
  • Fotografie
  • Manifestatie
  • Tekeningen
  • Installatie
  • Beeldentuin

Stuur een bericht naar Alex Stalenberg