Sylvia Lo-A-Njoe

Sylvia Lo-A-Njoe Amsterdam
Sylvia Lo-A-Njoe Amsterdam (2)

OVER SYLVIA LO-A-NJOE

Kunstschilderes Sylvia Lo-A-Njoe (Amsterdam, 1945) groeide op in een gezin waarin muziek en beeldende kunst een belangrijke rol speelden en nog spelen.
Sinds 1989 heeft zij zich volledig toegelegd op schilderkunst en het creëren van objecten.
In haar ontwikkeling werd zij geïnspireerd door onder meer de vooraanstaande kunstenaars Ab Jongmans en Guillaume Lo-A-Njoe.
Haar werk is sinds die tijd regelmatig in binnen- en buitenland geëxposeerd. Invloeden van haar talrijke reizen naar ondermeer Indonesië, Thailand, Suriname en de Dominicaanse Republiek zijn in haar kleurrijke werk terug te vinden.
Sylvia:
“Ik schilder met acryl en puur vanuit mijn gevoel. De dingen die ik meemaak schilder ik als het ware van me af. Zelf noem ik het een vorm van meditatie.
Het begint met een beeld, een gevoel, iets dat ik niet onder woorden kan brengen. Dat beeld/gevoel maak ik helemaal los uit mijn gedachten en er ontstaat een schilderij. Op die manier kan ik de vrolijke en minder vrolijke gebeurtenissen uit mijn leven een plek geven”.
De sterke en warme band die Sylvia heeft met haar familie is terug te vinden in de portretten die ze maakt. Naast kleur ook in zwart-wit, geïnspireerd door de portretten van fotograaf Henri Cartier Bresson. Daaruit zijn inmiddels een aantal portretten in opdracht van derden ontstaan.
www.sylvialoanjoe.nl

Openingstijden

Atelierbezoek op afspraak.

Contact

Sylvia Lo-A-Njoe
Da Costakade 185f
1053WX Amsterdam
Nederland
Tel: +31652036821

www.sylvialoanjoe.nl

2519 dagen geleden bijgewerkt

  • Schilderkunst

Stuur een bericht naar Sylvia Lo-A-Njoe