José van den Helder

José van den Helder Nieuwkoop
En plein air schilderen tijdens de Haagse Schooldag in Nieuwkoop op uitnodiging van Galerie Rijlaarsdam
José van den Helder Nieuwkoop (2)
Polderlandschap bij Noorden
José van den Helder Nieuwkoop (3)
'Bij Nieuwkoop' oil on canvas 30x40 cm
José van den Helder Nieuwkoop (4)
'Het licht' oil on canvas 30x40cm

SCHILDEREN MET ZEGGINGSKRACHT

Mijn specialisme is landschap schilderen. Impressies van de natuur waarbij een losse toets de boventoon voert. Tijdens het ''en plein air'' schilderen word ik gedreven door enthousiasme en laat ik me inspireren door licht, kleur en de uitstraling van het jaargetijde. Het moment dat de zon doorbreekt vind ik magisch. De magie in een schilderij ontstaat door het licht. Ik ben ervan overtuigd dat mijn schilderijen totaal anders zouden zijn als ik me niet zou kunnen laten meevoeren door het licht en de overweldigende natuur.
Wonen en werken in een gebied waar destijds de Haagse schilders al naar toekwamen, is geweldig voor een schilder, maar dat betekent niet dat je achterover kunt leunen. Ik wil iedere dag weer ontdekken, verbeteren, leren. Een mooiere uitdaging is er niet.

De afgelopen 10 jaar gaf ik schilderlessen en schilderworkshops voor beginnende en gevorderde schilders. Daarnaast nam ik groepjes schilders mee naar een Chateau in België voor een schildervakantie. In 2013, 2015, 2017 en 2019 vielen mijn schilderijen in de prijzen bij De Groene Hart Kunstwedstrijd. In 2019 mocht ik de derde prijs in ontvangst nemen voor de kunstmanifestatie De Haagse School Dag.
Door toename van opdrachten en door mijn vrije werk, ga ik me beperken tot het geven van enkele Masterclasses. Deze masterclasses zijn bestemd voor de beginnende schilder en voor de gevorderde schilder.

Wat houdt dat precies in een Masterclass.?
Eén dag, één op één, waarbij ik jou de geheimen, kneepjes en toepassingen laat zien, waarbij we samen werken aan een schilderij voor jou. Jij kiest het onderwerp en samen doorlopen we het gehele proces van het begin van een schilderij totdat het klaar is.

1. Masterclass schilderen (1 dag) BEGINNENDE SCHILDER
Tijdens een inspirerende dag leer je als beginnende schilder de basisprincipes van het tekenen en schilderen bij maken van jouw eigen schilderij. De opzet van het schilderij, schetsen, compositieleer, kleuren mengen, schaduw en lichtval komen aan de orde. Door de diverse technieken voor te doen en mee te schilderen, stimuleer ik jou je grenzen te verleggen. Doordat je de technieken direct toepast en door het oefenen heb je de handvatten om je verder te ontwikkelen in het schilderen.
We werken uitsluitend met eerste klas materialen.
INBEGREPEN:
Telefonisch intake, we bespreken het onderwerp (jouw keuze), formaat doek etc.
Privé masterclass van 9.30 uur tot 16.30 uur
Koffie, drankjes, lunch
Alle materialen
Het schilderij, deze wordt na droging en voorzien van een vernislaag ophang klaar (exclusief lijst) gemaakt. Na circa 2 weken kan het schilderij worden opgehaald
Parkeren op eigen terrein
Masterclass beginnende schilder + schilderij € 500

2. Masterclass schilderen GEVORDERDE SCHILDER (1 dag)
Jouw talent en stijl zijn het uitgangspunt. Ik bied je de nodige uitdaging en leer je de fijne kneepjes tijdens het maken van het schilderij. Lichtval, diepte en kleur zijn de belangrijkste elementen waaraan gewerkt wordt. Ik begeleid, adviseer, en laat zien hoe jouw werk nog meer zeggingskracht krijgt. Na deze dag heb je alle tools in handen om je verder te ontwikkelen. We werken uitsluitend met eerste klas materialen; linnen doek, oud Hollandse olieverf en reukarme mediums.
INBEGREPEN:
Privé masterclass van 9.30 uur tot 16.30 uur
Koffie, lunch, drankjes inbegrepen.
Telefonisch intake. We bespreken leerdoelen, het onderwerp (jouw keuze) formaat doek etc.
Alle materialen
Het schilderij, deze wordt na droging en voorzien van een vernislaag ophang klaar (exclusief lijst) gemaakt. Na circa 2 weken kan het schilderij worden opgehaald
Parkeren op eigen terrein
Masterclass schilderen gevorderden + schilderij € 500

Plezier hebben en houden in schilderen is belangrijk, daarom zul je deze dag op een ontspannen manier bezig zijn met alle aspecten van het schilderen. Kennisverrijking en het kunnen toepassen van de juiste technieken zorgt ervoor dat het plezier in het schilderen alleen maar toeneemt. Je schildert altijd op jouw eigen manier, en hoe jij het ziet of wilt zien. Voor de één is dat naar de werkelijkheid, voor een ander is dat vrij en los, waarbij de werkelijkheid de inspiratie is maar niet het doel. Zo ontstaan er originele, mooie, realistische, vrije en kleurrijke werken met zeggingskracht.

www.helderkunst.nl

Openingstijden

Dagelijks
helderkunst@live.nl of 06-18439750 voor een afspraak

Contact

José van den Helder
Nieuwkoop
Nederland
Tel: 06-18439750


www.helderkunst.nl
19 dagen geleden bijgewerkt

  • Schilderkunst

Stuur een bericht naar "José van den Helder"