José van den Helder

José van den Helder Nieuwkoop
En plein air schilderen tijdens de Haagse Schooldag in Nieuwkoop op uitnodiging van Galerie Rijlaarsdam
José van den Helder Nieuwkoop (2)
Polderlandschap bij Noorden
José van den Helder Nieuwkoop (3)
'Bij Nieuwkoop' oil on canvas 30x40 cm
José van den Helder Nieuwkoop (4)
'Het licht' oil on canvas 30x40cm

SCHILDEREN MET ZEGGINGSKRACHT
Privé schilderles of Masterclass schilderen.

Mijn specialisme is landschap schilderen. Impressies van de natuur waarbij een losse toets de boventoon voert. Tijdens het ''en plein air'' schilderen word ik gedreven door enthousiasme en laat ik me inspireren door licht, kleur en de uitstraling van het jaargetijde. Het moment dat de zon doorbreekt vind ik magisch. De magie in een schilderij ontstaat door het licht. Ik ben ervan overtuigd dat mijn schilderijen totaal anders zouden zijn als ik me niet zou kunnen laten meevoeren door het licht en de overweldigende natuur.
Wonen en werken in een gebied waar destijds de Haagse schilders al naar toekwamen, is geweldig voor een schilder, maar dat betekent niet dat je achterover kunt leunen. Ik wil iedere dag weer ontdekken, verbeteren, leren. Een mooiere uitdaging is er niet.

De afgelopen 10 jaar gaf ik schilderlessen en schilderworkshops voor beginnende en gevorderde schilders. Daarnaast nam ik groepjes schilders mee naar een Chateau in België voor een schildervakantie.

In 2013, 2015, 2017 en 2019 vielen mijn schilderijen in de prijzen bij De Groene Hart Kunstwedstrijd. In 2019 mocht ik de derde prijs in ontvangst nemen voor de kunstmanifestatie De Haagse School Dag.
Op dit moment geef ik prive schilderlessen en Masterclasses. Beiden geschikt voor de schilder met enige teken of schilderervaring. Ik leer je de rest.

Wat houdt dat precies in een Masterclass.?
Eén dag, één op één, waarbij ik jou de geheimen, kneepjes en toepassingen laat zien, waarbij we samen werken aan een schilderij voor jou. Jij kiest het onderwerp en samen doorlopen we het gehele proces van het begin van een schilderij totdat het klaar is.

1. Masterclass schilderen (1 dag, 1 persoon)
De opzet van het schilderij, schetsen, compositieleer, kleuren mengen komen aan de orde. Daarnaast gaan we werken aan lichtval en dieptewerking. Hoe krijgt het werk zeggingskracht. Door de diverse technieken voor te doen en mee te schilderen, stimuleer ik jou je grenzen te verleggen. Doordat je de technieken direct toepast en door het oefenen heb je de handvatten om je verder te ontwikkelen in het schilderen.
We werken uitsluitend met eerste klas materialen en reukarme mediums.
INBEGREPEN:
Telefonisch intake, we bespreken het onderwerp (jouw keuze), formaat doek etc.
Privé masterclass van 9.30 uur tot 16.00 uur. Het is ook mogelijk om deze masterclass op te splitsen in twee dagdelen.
Koffie, drankjes, lunch
Alle materialen
Het schilderij, ophang klaar (exclusief lijst).
Parkeren op eigen terrein
Masterclass + schilderij € 500

Ook mogelijk:
Privé schilderles 1,5 uur kosten € 75
2 uur kosten € 95
3 uur kosten € 125
Je werkt met je eigen schildermaterialen.
Alle geheimen en schildertools komen aan de orde in de één op één lessen.

Plezier hebben en houden in schilderen is belangrijk, daarom zul je nij mij altijd op een ontspannen manier bezig zijn met alle aspecten van het schilderen. Kennisverrijking en het kunnen toepassen van de juiste technieken zorgen ervoor dat het plezier in het schilderen alleen maar toeneemt. Zo ontstaan er originele, mooie, realistische, vrije en kleurrijke werken met zeggingskracht.
Van harte welkom.

www.helderkunst.nl
M.06-18439750
T.0172-409692
E.helderkunst@live.nl

Openingstijden

Dagelijks welkom op afspraak in het schilders-atelier, stuur een berichtje of bel voor een bezoekje
helderkunst@live.nl of 06-18439750

Contact

José van den Helder
Nieuwkoop
Nederland
Tel: 06-18439750

www.helderkunst.nl

478 dagen geleden bijgewerkt

  • Schilderkunst

Stuur een bericht naar José van den Helder