Dick Lubbersen

Dick Lubbersen Emmen
Natuurkunst-landart | Linescape Circles
Dick Lubbersen Emmen (2)
Mixed media | Me, myself and I
Dick Lubbersen Emmen (3)
Objecten | Home sweet home
Dick Lubbersen Emmen (4)
Kunst in het landschap - Food for thought

Dick Lubbersen is een veelzijdig beeldend kunstenaar en creatief inspirator en facilitator. De beeldende activiteiten richten zich op het maken van schilderijen, mixed-media, objecten en land-art. Dick is professioneel geschoold op het gebied van beeldende kunst en communicatie/marketing.

Het zelf kunstzinnig bezig zijn combineert hij met de andere activiteiten van Atelier|Helderrood: workshops en teambuildingsactiviteiten, het geven van creatieve denksessies en advieswerk op het gebied van communicatie, conceptontwikkeling en creativiteit.

Organisator kunstevenementen
Organiseren zit Dick in zijn bloed. Waar veel kunstenaars moeite hebben met coördineren en organiseren is dit voor Dick Lubbersen een vanzelfsprekende twee-eenheid met het creatieve aspect. Inmiddels heeft hij de nodige ervaring opgedaan met organisatie-activiteiten voor kunstprojecten als Natuurkunst Drenthe en Kunstkwartier Waanderveld.

Manier van werken
De inspiratiebronnen voor het beeldend werk van Dick Lubbersen (Blokzijl, 1963) komen vooral uit de dagelijkse omgeving. Dingen die hem bezig houden, de cultuur en historie van zijn omgeving en onderwerpen als (t)huis, landschap en de verbinding natuur-cultuur.
Een conceptuele en thematische aanpak is zijn manier van werken. En of het beeld vervolgens een schilderij, een object of installatie, of een landart-project oplevert is minder relevant. Het is zijn verbeelding van een thema of onderwerp.

Schilderijen
De schilderijen van Dick zijn niet onder één noemer samen te vatten. Abstracte landschappen en conceptuele grafische schilderijen wisselen elkaar af. Van zeer kleurrijk tot basaal ingetogen. Met hier en daar figuratieve elementen of juist grafische oplossingen. Het geeft precies de diversiteit van zijn manieren van werken weer. De serie kleine schilderijen ‘Family Matters’ geven een inkijkje in het dagelijkse en huiselijke leven van families, gezinnen en relaties. Met ‘het hoe en waarom’ als grootste inspiratiebron.

Beelden en installaties
De beelden en installaties zijn vooral conceptueel. Een reflectie op zijn omgeving of de gebeurtenissen van alledag. Net als in de schilderijen is ‘huis en thuis’ de laatste jaren de rode draad in het ruimtelijk werk. ‘Ik wil signalen afgeven, bakens plaatsen en verzetten om mijzelf en anderen een spiegel voor te houden'. En dat levert veelal een blik van herkenning, een glimlach of een verrassend gesprek op.

Openingstijden

Op afspraak.

  • Schilderkunst
  • Sculptuur
  • Installatie
  • Ruimtelijk

Stuur een bericht naar Dick Lubbersen