Joke van Lier

Joke van Lier Kwintsheul

U bent van harte uitgenodigd om een kijkje te nemen op mijn foto-album. Klik onderaan deze tekst
.....of tik op internet het volgende in: www.jokevanlier.kunstinzicht.nl

Glaskunstenaar Joke van Lier

De glaskunst heeft mij al jaren in haar greep. Glas is als de mens, ze is sterk en tegelijk breekbaar. Als ik hiermee werk kan ik volledig mijn creativiteit kwijt.
Door middel van fusing, casting of handvormen aan de blaaspijp maak ik kunstwerken van glas. Om deze mooi te presenteren, vervaardig ik bijbehorende standaards van ijzer en/of RVS.
Glas kan een schitterend kleurenpalet geven als ze door licht of zon wordt gevangen en glaswerken kunnen een betoverende glinstering geven in huis of in tuin.

Mijn recente kunstwerken zijn abstract, waarin de kleur domineert en niet zozeer de vorm. Ik werd hierbij vooral geïnspireerd door het abstracte werk van bekende schilderkunstenaars uit de jaren twintig van de vorige eeuw.
Lijnenspel, grove vormen en kleuren kunnen mij fascineren. Een eenvoudig ogende lijn in een cirkel realiseren, komt in het werkproces niet altijd in één keer goed. De stookprocessen vergen uiterste precisie. Stoken in de glasoven vergt aanzienlijke kennis van glas en stooktechnieken. De effecten van het versmelten zijn boeiend en blijvend mooi.
Al met al is de eenvoud, die een heel behoorlijk proces vergt, wat mij trots maakt op mijn werk. Graag deel ik dat met het publiek of ga ik zelfs zo ver dat ik mijn werk wil verkopen.

De expositie vormt de laatste handeling: hoe ga ik mijn werk presenteren, dat ‘t het beste tot zijn recht komt. Het kijken naar glaskunst roept emoties op, maar ook vragen. Graag vertel ik geïnteresseerde bezoekers over de diverse technieken en hoe de glaswerken tot stand komen. Anderzijds is het altijd leuk te horen hoe belangstellenden de creaties ervaren!

Stuur een bericht naar Joke van Lier