favorietenVerwijder uit favorieten

Joke van Lier

Meer...
Verwacht

ARA ART FAIR 2018

Tentoonstelling 09-11-2018 t/m 11-11-2018 > Zwijndrecht

In het van der Valk hotel ARA te Zwijndrecht is de jaarlijkse ART FAIR
In de hotelkamers, de gangen van het hotel,in de Lounge en Entree exposeren velen kunstenaars diverse werken.

Op vrijdagavond is voor besloten gezelschap
Op zaterdag en zondag open van 10.30 tot 17.30 uur voor bezoekers.

Joke van Lier

  • Glaskunst

U bent van harte uitgenodigd om een kijkje te nemen op mijn foto-album. Klik of tik op internet het volgende in:
http://onlinefotoalbum.hema.nl/onlinefotoalbum-bekijken/7847192d-780c-43f1-acc2-32c3c130d16e

Joke van Lier,
heeft zich gespecialiseerd in glaskunst. Glas is ontstaan uit zand, kalk en soda. Als er een percentage lood aan toegevoegd wordt, spreek je van kristal. Glas heeft een heldere uitstraling en het door mij gebruikte Bullseye glas heeft een schitterend kleurenspectrum. Door fusing, casting of handvormen aan de blaaspijp (dit zijn de zogenaamde warmtetechnieken) maak ik kunstwerken van glas. Om deze mooi te presenteren, maak ik ook standaards van ijzer en/of RVS.

Het glas heeft mij gegrepen. Het is sterk en tegelijk breekbaar. Door boeken te lezen, glasmusea en -galeries te bezoeken en bij bekende glaskunstenaars in Nederland, België en Tsjechië lessen te volgen, maak ik mij steeds meer technieken eigen. Ik experimenteer met veel plezier welke mogelijkheden glas kan bieden. De bezieling en de uitdaging zorgen er voor dat ik mij nog verder ontwikkel.

De glaskunstwerken (objecten, beelden of panelen) zijn unica’s en verrassend. Mijn werken zijn te kenmerken zowel figuratief als abstract. De kleuren maken het werk sterk expressief en contrasterend. Het toeval laat ik toe, wat de spontaniteit van het werk ten goede komt.

De titels die ik aan enkele kunstwerken geef, verwoorden de gedachten achter het werk/beeld/sculptuur en vormen daardoor een belangrijk deel van het totaal.

Met mijn glaswerken wil ik de toeschouwer enthousiast maken voor de vele mogelijkheden die men met glas kan bereiken. Ik wil daarbij mijn passie delen en de glaskunst in mijn omgeving nieuw leven inblazen. Ik nodig u graag uit om mijn werk tijdens exposities, kunstbeurzen en/of -routes te komen bekijken. Glaskunstwerken zijn daar ook te koop, kijk in de agenda voor een overzicht.

Joke van Lier Kwintsheul

Stuur een bericht naar "Joke van Lier"