Centraal Museum Utrecht

Het Centraal Museum in Utrecht bestaat sinds 1838 en is daarmee het oudste stedelijk museum van Nederland. Het museum bezit een rijke en gevarieerde verzameling oude, moderne en toegepaste kunst en heeft bovendien collecties mode en stadsgeschiedenis. Het Centraal Museum bezit verder de grootste verzameling Rietveld-ontwerpen ter wereld en een permanente tentoonstelling met werk van Dick Bruna.

Het museum is grotendeels gevestigd in een voormalig middeleeuws klooster. Andere delen van het gebouw hebben dienst gedaan als weeshuis, militaire paardenstal en psychiatrisch ziekenhuis. Het is in 1999 verbouwd door de architecten Stéphane Beel, Lieven Achtergael en Peter Versseput. Het museum bestaat uit een verzameling gebouwen rond een grote binnentuin.

Het dick bruna huis bevindt zich tegenover het Centraal Museum en is volledig gewijd aan het oeuvre van de Utrechtse kunstenaar Dick Bruna, die wereldberoemd is geworden met zijn tekeningen van een gestileerd konijntje: nijntje. Het dick bruna huis toont Bruna in de context van Nederlandse vormgeving en iconen, maar ook kinderen maken via nijntje spelenderwijs kennis met het museum.

Onderdeel van het Centraal Museum is het Rietveld Schröder Huis, gelegen aan de Prins Hendriklaan 50 in Utrecht.

Openingstijden

Centraal Museum: di t/m zo 11.00-17.00 uur
Dick Bruna Huis: di t/m zo 11.00 -17.00 uur
Rietveld Schröderhuis: wo t/m zo, rondleidingen na reservering om 11.00, 12.00, 14.00, 15.00 en 16.00 uur ook geopend op Tweede Paasdag en Tweede Pinksterdag

Gesloten: Alle gebouwen: ma, Koninginnedag, 1e Kerstdag, Nieuwjaarsdag. Rietveld Schröder Huis ook op di.

Contact

Centraal Museum Utrecht
Nicolaaskerkhof 10
3512 XC Utrecht
Nederland
Tel: (030) 236 23 62

www.centraalmuseum.nl

4127 dagen geleden bijgewerkt

Stuur een bericht naar Centraal Museum Utrecht